Account
Logo
Zoeken
6.6 °C
Foto: 112Drachten

Na 30 vluchten eindigt scooterrijder in handen politie

vr 29 maart 2024, 9.02 uur

DRACHTEN - Een 20-jarige scooterrijder - die normaliter de politie te snel af is - liep vrijdagochtend vroeg tegen de lamp toen hij bij de Philips-brug in handen viel van de politie. En dat terwijl er niet eens een politie achter hem aanzat.

De jongeman uit Drachten kwam namelijk in botsing met een automobilist en kwam daarbij ten val. De aanrijding vond omstreeks 7.50 uur plaats.

Scorebord

De jonge bestuurder, die zonder kenteken, verzekering, en rijbewijs reed, gebruikt een geschreven systeem om zijn ontmoetingen met de politie bij te houden: een WIN-LOSE tally.

De score op het spatbord van zijn Piaggo vertelde het verhaal van maar liefst 30 succesvolle ontsnappingen aan politiecontroles, tegenover slechts één eerdere 'nederlaag'. Na het ongeval van die ochtend moest hij echter een tweede 'lose' toevoegen aan zijn bijzondere lijst.

Gewond

De scooterrijder raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie nam de scooter in beslag. Er werd ook nog een boksbeugel bij hem aangetroffen.

De politie laat verder weten dat de jongeman een bekende is van de politie. Hij veroorzaakt regelmatig overlast in de wijk De Wiken. Op de rollerbank bleek dat de scooter een maximum snelheid had van 74 km/u.

Het ongeval gebeurde toen de scooterrijder vanaf de Tjalling Wagenaarstraat het Moleneind wilde oprijden. Hij kwam in botsing met een tegemoetkomende automobilist (vanaf de Oliemolenstraat).

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden