Account
Logo
Zoeken
2.9 °C
SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

do 28 maart 2024, 16.28 uur

DRACHTEN - De lokale omroep SmelneFM in Smallingerland koerst eerst aan op samenwerking met Opsterland. De radiomakers hebben al een verregaande samenwerking met de collega’s van O3 in Oosterwolde. Daarmee is een lokale omroep voor de hele zuidoosthoek van Friesland van de baan. Aldus voorzitter Daniël Dijkstra van SmelneFM dinsdagavond tijdens een toelichting in de vergadering van de Ronde Tafel in Smallingerland.

Aanvankelijk wilde SmelneFM met Opsterland en de gemeente Heerenveen samenwerken. Daar heeft de uitgever van de krantentitel Groot Heerenveen echter een verzoek lopen om ook lokale radio te maken, samen met buurgemeente De Fryske Marren, waar ook een maandblad met de naam van die gemeente wordt uitgegeven.

Het ziet er naar uit dat de uitgever uit Sneek in beide gemeenten de beste papieren heeft.

Voorzitter Daniël Dijkstra van SmelneFM schetste dinsdagavond de wijzigingen in het landschap van de lokale omroepen. Daarvan waren er in heel Nederland aanvankelijk 244, zo’n beetje in elk gemeente wel eentje, maar dat aantal moet vanwege rijksbezuinigingen naar zo’n tachtig of negentig streekomroepen worden teruggebracht.

Voor SmelneFM stond een streekomroep voor de hele Zuidoosthoek op het verlanglijstje, maar na Heerenveen zocht ook Weststellingwerf zijn heil bij buurgemeenten in Overijssel, waaronder Steenwijkerland.

De zendrechten voor Smelne FM zijn twee jaar geleden verlengd tot 2027. Intussen heeft de lokale omroep een verzoek ingediend bij het Commissariaat voor de Media om ook de zendrechten voor de gemeente Opsterland te verkrijgen. In een nieuwe procedure moeten de gemeenteraden van Smallingerland en Opsterland daarmee instemmen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsPoll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.4%
Nee  
6.3%
Geen mening  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381