Account
Logo
Zoeken
10.4 °C
Groei bezoekersaantallen Museum Dr8888 verwacht

Groei bezoekersaantallen Museum Dr8888 verwacht

wo 27 maart 2024, 11.27 uur

DRACHTEN - Na de 12,1 miljoen euro kostende verbouwing wil Museum Dr8888 in Drachten toe naar 50.000 bezoekers per jaar. Dat zijn er 20.000 meer dan in 2023, maar volgens directeur-bestuurder Wybren Jorritsma is dat aantal wel haalbaar.

Het museum heeft zijn ambities naar boven bijgesteld nu de uitbreiding van het museum met een extra vleugel en opslagdepot op stapel staat.

Met een betere presentatie van de museale stukken en wisselexposities hoopt Museum Dr8888 de nieuwe doelen te bereiken. Momenteel komen de bezoekers vooral van buiten de gemeente, vertelde directeur- bestuurder Jorritsma tijdens de vergadering van de Ronde Tafel dinsdagavond in Smallingerland.

Met de tentoonstelling van kunstschilder Jan Planting, die nog tot 31 maart 2024 loopt, komen ook meer inwoners van de gemeente naar het museum. Volgens Jorritsma zijn dergelijke exposities een goede manier om meer bezoekers te trekken.

De uitbreiding en renovatie van het huidige pand van Museum Dr8888, een voormalig klooster, moet Drachten meer op de kaart zetten, betoogden Jorritsma, Hilbrand Breuker van Smelne’s Erfskip en Esther Bos van Platform Gastvrij Smallingerland en VVV Drachten, die ook in het museum zijn ondergebracht. Ze wezen de raadsleden op de onmiskenbare voordelen van de nieuwbouw en uitbreiding. Een groei van het aantal bezoekers zorgt ook voor extra inkomsten, waardoor de gemeente Smallingerland minder subsidie hoeft te geven, aldus Jorritsma.

Museum DR888 huurt de is huisvesting van de gemeente, die eigenaresse is. Het voormalige kloosters voldoet functioneel en technisch niet, is te klein en nog niet verduurzaamd. Als de gemeenteraad met de plannen akkoord is, gaat een architect met de uitwerking ervan.

Verwacht wordt dat het vernieuwde museum in 2027 in gebruik kan worden genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto