Account
Logo
Zoeken
6.6 °C
Beschonken bootsman zwaait met luchtdrukpistool in haven

Beschonken bootsman zwaait met luchtdrukpistool in haven

ma 25 maart 2024, 15.10 uur

LEEUWARDEN - Een bootsman op de bruine vloot zorgde voor heel wat ophef, toen hij eind mei vorig jaar op zijn schip in de haven van Harlingen met een luchtdrukpistool stond te zwaaien en mensen op andere boten uitschold en bedreigde.

Bacardi-cola’s

Het had allemaal anders gemoeten erkende de bootsman, een 50-jarige inwoner van Drachten, maandag op de zitting van de politierechter. Destijds was hij onder invloed, hij had behoorlijk wat bacardi-cola’s op en hij was nogal opgelaten na een periode van drie tot vier maanden ononderbroken te hebben gevaren.

Luchtdrukpistool

Het feestje aan boord ging ging gepaard met het nodige kabaal. Mensen van andere schepen die klaagden kregen verbaal de wind van voren en een vrouw die haar hondje op de kade uitliet zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen. Het was een luchtdrukpistool volgens de verdachte, dat niet was gespannen of geladen.

Boeien deden pijn

Maar dat kon de vrouw niet weten, wierp de rechter tegen. Toen de man werd aangehouden ging dat niet zonder slag of stoot. Hij schold de agenten uit. De boeien deden pijn volgens hem en hij werd met de handen op de rug de trap bij de wal op gesleurd, zei de Drachtster.

Een heel ander iemand

Hij erkende dat het achteraf niet zo had gemoeten. Hij was sowieso een heel ander iemand dan de agressieve persoon in het dossier, vond de officier van justitie. Zij eiste een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke boete van 325 euro voor het zwaaien met het luchtdrukpistool.

Luchtdrukpistool wordt vernietigd

Daar kon de verdachte zich wel in vinden. "Ik zou graag een werkstraf willen uitvoeren, omdat ik graag iets terug wil doen", zei de man. De rechter nam de eis helemaal over. Het luchtdrukpistool zal worden vernietigd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden