Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

Spanje gaat door naar finale na winst tegen Nederland in de UEFA Women’s Nations League

wo 13 maart 2024, 10.14 uur

DRACHTEN - Met een verpletterende 3-0 overwinning heeft het Spaanse vrouwenteam de Nederlandse Oranje Leeuwinnen verslagen in de 2023 UEFA Women’s Nations League. Hiermee gaat Spanje alvast door naar de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs en hebben ze een finalematch tegen Frankrijk vastgelegd, die op 28 februari in Sevilla wordt gespeeld.

Nederland toonde zich de hele match kansloos, en de overwinning van Spanje was dan ook lang op voorhand te voorspellen. De Spaanse Jenni Hermoso scoorde de 1-0 in de 41ste minuut, voordat Aitana Bonmati er meteen een 2-0 voorsprong van maakte in de 45ste minuut. Tot slot knalde Ona Battle nog een derde treffer in de 77ste minuut, en daarmee was het voor het Nederlandse team helaas volledig afgelopen.

Deze match was een teleurstelling, zowel voor fans van de sport die voor het plezier kijken, als voor gokliefhebbers die op zoek zijn naar interessante toernooien om op te wedden. Hoewel vrouwenvoetbal aanzienlijk minder populair is dan competities tussen mannen, blijkt er toch een vrij grote interesse in te bestaan. Bij vrouwenvoetbal zijn er immers evenveel opties om te wedden dan bij de mannen, en competities zoals de UEFA Women’s Nations League lenen zich uitstekend tot spannende weddenschappen.

Ook in Nederland is er een duidelijk toegenomen interesse in de sport sinds de legalisering van de gokmarkt. Zoals Joren Verdoes van Techopedia aangeeft, is legaal online gokken reeds sinds 2021 mogelijk in ons land, en hierdoor komen er steeds meer gokwebsites op de markt. Je hebt dus heel veel opties, en omdat voetbal zo immens populair is, bieden vrijwel alle goksites deze sport aan, met tal van weddenschappen. De UEFA Women’s Nations League is een toernooi met ideale opzet voor zowel spanning als vermaak voor fans van de sport.

Hoewel de Oranje Leeuwinnen niet veel uitdaging boden tegen de voormalige Spaanse wereldkampioenen, zal de aankomende match tegen Frankrijk op 28 februari wellicht meer vuurwerk opleveren.

De finales van de Women’s Nations League gingen op vrijdag 23 februari van start, met Spanje-Nederland en Frankrijk-Duitsland. Het Franse team nam een verdiende overwinning met een 2-1 score tegen een teleurstellend Duits offensief. Les Bleues scoorden twee goals in de eerste helft tegen Duitsland, en bleven zich sterk opstellen om een mooie zege binnen te halen.

Kadidiatou Diani zette Frankrijk in de 41ste minuut op voorsprong toen ze mooi scoorde nadat de Duitse verdediging er niet in slaagde een vrije trap weg te werken. De thuisploeg kwam in de blessuretijd van de eerste helft verder op voorsprong toen Sakina Karchaoui een krachtige strafschop langs Merle Frohms trapte, na een fout op Selma Bacha. In de 82ste minuut maakte Giulia Gwinn er nog een 2-1 van, wat fans van het Duitse team hoop gaf, maar helaas was Frankrijk gewoon te sterk.

Het Franse vrouwenteam had deze overwinning niet echt nodig, omdat de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs worden gespeeld en ze dus al sowieso een plaats hebben in dat toernooi.

Voor Spanje had de overwinning tegen Nederland veel meer belang. Het bereiken van de eerste Olympische Spelen van Spanje is immers het eerste belangrijke succes voor het team sinds Montse Tomé in september het roer overnam.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

regionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum
regionaal nieuws

Twee auto’s uitgebrand bij Tjaardaflats

Twee auto’s uitgebrand bij Tjaardaflats