Account
Logo
Zoeken
17.1 °C

Pannenkoekdag brengt gezelligheid op Firda campus

za 9 maart 2024, 18.31 uur

DRACHTEN - De campus van Firda in Drachten transformeerde vrijdag tot een warme ontmoetingsplek, waar meer dan vijftig mensen samenkwamen om de internationale Pannenkoekdag te vieren. Niet alleen de liefde voor pannenkoeken, maar ook het verlangen naar gezelschap bracht ouderen, jongeren, en gezinnen met een klein budget samen.

Dit evenement, georganiseerd door Firda in samenwerking met Hart van Hoop, bood een uitgelezen kans voor mensen die vaak alleen zijn of het zich niet kunnen veroorloven uit eten te gaan, om in een gezellige setting samen te eten.

Hartverwarmend

De keuken werd bemand door zo'n dertig studenten van de opleiding Dienstverlening, niveau 2, die hun culinaire vaardigheden inzetten om heerlijke pannenkoeken te bakken voor de aanwezigen. Dit initiatief, gesteund door sponsoren die ingrediënten zoals 360 eieren en 3 kilo spek leverden, toont de kracht van gemeenschapszin.

Firda en Hart van Hoop hebben de handen ineengeslagen om deze avond mogelijk te maken, waarmee ze niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde maaltijd aanboden, die normaliter door de stichting tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden.

Verbinding

De gasten, gekleed volgens de nette dresscode vermeld in de uitnodiging, genoten niet alleen van de maaltijd maar ook van het gezelschap van onbekenden. Lloyd Hofwijks, voorzitter van Hart van Hoop, benadrukte het belang van deze samenkomsten om eenzaamheid te doorbreken.

De avond vormde een avontuurlijke gelegenheid waarbij mensen elkaar konden ontmoeten en verbinden, een belangrijk doel dat Firda nastreeft in haar missie om maatschappelijk van betekenis te zijn.

Liefdevolle inzet

De dag begon om 16.30 uur met een inloop, waarna om 17.00 uur de eerste pannenkoeken werden geserveerd. Rond 18.30 uur liep het evenement ten einde, maar de impact ervan zal nog lang voelbaar zijn.

Docent Dieuwke Canrinus-Kok weerspiegelde de sentimenten van velen betrokken bij het project: het draait allemaal om verbinden, een streven dat perfect past bij de waarden van Firda. Het initiatief benadrukt hoe samen eten niet alleen een manier is om honger te stillen, maar ook om harten te verbinden en gemeenschapszin te versterken.

FOTONIEUWS


 

Poll: Hoe eet jij het liefst je pannenkoek?

Met poedersuiker  
20.2%
Met stroop  
35.6%
Nutella of andere chocoladepasta  
1.1%
Hartig met kaas en spek  
33%
Appel en kaneel voor een klassieke twist  
6.4%
Naturel, zonder extra beleg  
3.7%
267 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

kwijt / misdaad in je straat

Vistackle gevonden bij Zwartkruis

Vistackle gevonden bij Zwartkruis
regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte