Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Voetbalhooligans gooien stenen naar politie na bekerwedstrijd

Voetbalhooligans gooien stenen naar politie na bekerwedstrijd

do 29 februari 2024, 10.21 uur

LEEUWARDEN - Na afloop van de bekerwedstrijd Cambuur-NEC op dinsdagavond 27 februari is het onrustig geweest in de omgeving van het stadion in Leeuwarden. Dat meldt de politie. Er zijn zes aanhoudingen verricht.

Tijdens de tweede helft en in de verlenging verzamelden steeds meer mensen zich buiten het stadion. Op meerdere plekken werd vuurwerk afgestoken.

Na de voetbalwedstrijd bleef een grote groep mensen langere tijd in de omgeving van het stadion. Zo'n honderd personen verzamelden zich langs de route waar de supporters van de bezoekende club langs zouden rijden om huiswaarts te keren. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en er werden stoeptegels uit de grond gehaald en kapot gegooid.

Stenen richting agenten

De politie heeft de groepen op afstand van de busroute gehouden. Uiteindelijk is besloten de route te wijzigen. Hierdoor kon de bezoekende club het stadiongebied veilig verlaten. Nadat dat de bezoekers richting de snelweg waren vertrokken, keerde een deel van de omstanders zich tegen de aanwezige politiemensen.

De overlastgevende groep verplaatste zich door de Ahornstraat in de richting van de Beukenstraat.Zij gooiden onder meer met stukgeslagen stoeptegels en flessen in de richting van politiemensen en een politiebus. Deze vorm van agressie en geweld wordt niet getolereerd.

Aanhoudingen

Vijf personen konden door de politie uit de groep worden gehaald. Zij zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om drie mannen uit Leeuwarden (twee 19-jarigen en een 18-jarige) en twee minderjarige jongens uit Leeuwarden en Joure. Zij zijn na verhoor heengezonden maar blijven nog wel verdachte in het onderzoek dat door de politie is ingesteld.

Ook een 33-jarige man uit Leeuwarden is deze avond aangehouden. Hij overtrad het gebiedsverbod dat door de burgemeester aan hem was opgelegd.

De politie roept getuigen op om foto's en video's met daarop strafbare feiten te delen met de politie. Neem contact met de politie op door te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar
regionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen