Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Liet start inschrijving voor finale 2024

Liet start inschrijving voor finale 2024

wo 28 februari 2024, 14.05 uur

LEEUWARDEN - Het Fries songfestival Liet 2024 start deze week met de inschrijving. Muzikanten worden uitgedaagd om voor woensdag 1 mei een origineel lied in te zenden.

De finale van Liet vindt plaats op donderdag 19 september 2024 in poppodium Neushoorn te Leeuwarden. Het lied moet in het Fries of in een Friese streektaal zijn geschreven. Inschrijven voor Liet 2024 kan via de website www.liet.frl

Hiermee is de zogenaamde 'call for songs’ gestart. Het songfestival heeft ook dit jaar één voorronde. Uit de inzendingen beoordeelt een vakjury welke 12 liedjes zich hiervoor kwalificeren. Op de website van Liet worden de filmpjes van deze 12 kandidaten geplaatst. Het publiek kan hier op stemmen.

Het liedje met de meeste publiekstemmen plaatst zich rechtstreeks voor de finale van Liet 2024. De andere 7 finalisten worden aangewezen door de selectiejury. “We hopen dit jaar natuurlijk ook weer op veel originele en leuke liedjes, wij zorgen samen met Omrop Fryslân weer voor een puike editie van Liet”, volgens productieleider Christel Pieper.

Naast de finalisten treden tijdens Liet ook een aantal bekende Friese muziekacts op. De winnaar van Liet 2024 gaat een paar weken daarna namens Friesland naar het Regiosongfestival, dat dit jaar plaatsvindt in Limburg. “Een mooie uitdaging voor Friese artiesten om deel te nemen aan Liet en als winnaar Friesland te vertegenwoordigen op het landelijke podium”, volgens Liet-voorzitter Frans Veltman.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar
regionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen