Account
Logo
Zoeken
5.7 °C
Fiets Cross Club uit Noardburgum organiseert NK op 20 mei

Fiets Cross Club uit Noardburgum organiseert NK op 20 mei

di 27 februari 2024, 18.04 uur

NOARDBURGUM - De Fiets Cross Club "De Heideclub" uit Noardburgum organiseert op pinkstermaandag 20 mei het Nederlands Kampioenschap Fietscross. Op die dag komen de Nederlandse toppers in alle categorieën naar de fietscross baan van de club aan de Westersingel in Noardburgum.

Na het kampioenschap in Tiel vorig jaar, heeft de Nederlandse Fietscross Federatie (NFF) het kampioenschap dit jaar toegewezen aan de jubilerende vereniging uit Noardburgum.

De FCC De Heideclub werd in 1984 opgericht door een aantal ouders die hun kinderen wilden laten fietsen op een fietscrossbaan. Die baan kwam er in 1986. Hoewel de toewijzing van het NK aan De Heideclub in principe niets te maken heeft met het 40-jarig bestaan van de club, is het uiteraard een prachtige beloning voor 40 jaar vrijwilligerswerk.

De Heideclub grijpt het Nederlands Kampioenschap dit jaar aan om er iets bijzonders van te maken. Kamperen langs de fietscrossbaan. Zo'n vijfhonderd fietscrossers, verdeeld over diverse leeftijdscategorieën, zullen zich in het pinksterweekend melden in Noardburgum.

Op zaterdag 18 mei worden de plaatsingswedstrijden verreden. Op pinkstermaandag 20 mei vindt het Nederlands Kampioenschap plaats.

Het bestuur van De Heideclub wil er een bijzonder weekend van maken. Om het de deelnemers en hun begeleiders gemakkelijk te maken, creëert de club aan de rand van de baan een heuse camping. Een schitterende gelegenheid om prestatie en recreatie in één weekend te verenigen.

Live muziek en barbecue
Direct na de plaatsingswedstrijden van zaterdag 18 mei wordt er een groot fietscross feest gevierd. Live muziek is er van de bekende band Van Geeft M. En iedereen die dat wil kan deelnemen aan een grote fietscross barbecue.

Het gaat Pinkstermaandag om Nederlandse titels, dus zullen de diverse districten hun toprijders afvaardigen naar Noardburgum. De Heideclub kent zelf ook een aantal kanshebbers op de titel. Zo verdedigt Steven Rowé uit Hurdegaryp zijn Nederlandse titel bij de 17 jarigen en hetzelfde geldt voor
Sjoerd Visser uit Noardburgum bij de senioren. Ook in de jongste categorieën kent De Heideclub een aantal kanshebbers.

Het belooft een bijzonder spannend en spectaculair fietscross weekend te worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar

Skûtsje De Broekophâlder gedoopt in Eastermar
regionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen