Account
Logo
Zoeken
6.9 °C
Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer
© WâldNet

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

zo 25 februari 2024, 18.19 uur

DE VEENHOOP - De bekende fietsveerpont Grietman gaat onder de hamer. Via een veiling zal maandagavond de hoogste bieder de pont bemachtigen. Zondagmiddag was het hoogste bod 13.000 euro.

Het pontje voer tussen de Hooidammen en De Veenhoop en de pont was aan vervanging toe. Het loopt ouderwets op diesel en de gemeente Smallingerland gaat vanaf dit jaar een elektrische pont op zonnepanelen inzetten.

De pont Grieman werd in 1956 gebouwd door de beroemde werf Akerboom in Oegstgeest. De veerpont kende vervolgens een rijke geschiedenis als dienstverlener op de wateren van Zaandam en later als fietsveerpont bij de Hooidammen-Veenhoop. Op bootveiling.nl wordt de pont "een karakteristiek vaartuig met tijdloze allure" genoemd.

Met een lengte van 10 meter, een breedte van 4 meter, een diepgang van 1.30 meter en een doorvaarthoogte van 3 meter, heeft dit stalen vaartuig een gewicht van 16.500 kg.

De veerpont, voorzien van een Hatz 3L41C-motor met 50 pk, joystick-besturing en dubbel roer, heeft zijn laatste onderhoudsbeurt in 2023 gehad en verkeert in goede staat.

Klik hier om de veiling te bekijken

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autoregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden