Account
Logo
Zoeken
4.3 °C
Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

Twee drugsrijders van de weg gehaald in Dokkum

vr 23 februari 2024, 14.36 uur

DOKKUM - De politie heeft deze week twee drugsrijders van de weg gehaald bij Dokkum. De controles werden gedaan met behulp van een speekseltest.

In de nacht van woensdag op donderdag werd in Dokkum een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. De man werd langs de Murmerwoudsterweg staande gehouden en vertoonde gedrag dat wees op mogelijk drugsgebruik.

Na een positieve speekseltest werd op het politiebureau bloed afgenomen voor verder onderzoek. Op basis van de uitslag van het bloedonderzoek kan worden bepaald of er proces-verbaal wordt opgemaakt. Er werd een rijverbod voor de duur van 24 uur opgelegd.

Donderdagavond rond 18.00 uur werd op de Dongeradyk in Dokkum een 34-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. De Dokkumer vertoonde ook kenmerken van drugsgebruik en dit werd door een speekseltest bevestigd.

Op het politiebureau werd bloed afgenomen voor verder onderzoek. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek wordt er proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de Dokkumer met een rijverbod op zak weer in vrijheid gesteld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!