Account
Logo
Zoeken
8.5 °C
Foto: Google Streetview

Onrust in Eanjum vanwege vergaande bouwplannen

wo 21 februari 2024, 14.55 uur

EANJUM - Bij bewoners van de Terpsterwei en de Burmaniastrjitte in Eanjum is in de afgelopen maanden onrust ontstaan over vergaande bouwplannen welke de gemeente Noardeast-Fryslân-Fryslân. Het gaat om acht bouwkavels aan de Terpsterwei.

De omwonenden roepen het gemeentebestuur op om een beter vooronderzoek te doen naar alternatieve locaties. Dat is volgens hen niet goed gedaan. "Wij als bewoners voelen ons gepasseerd in het voortraject."

Met grote verbazing moesten de buurtbewoners in november vorig jaar kennis nemen van het bouwplan. Er ontstonden daarna zorgen over de overbelasting van de Terpsterwei. Zo zijn er volgens de buurt te weinig parkeerplaatsen en zijn de aanrijroutes voor hulpdiensten ondermaats te noemen.

"Als de gestelde plannen doorgaan wordt de Terpsterwei nog meer belast en zal e.e.a. leiden tot ongewenste en onverantwoorde situaties." zo schrijft de buurt in een brief aan het college van B&W.

"Het wonen aan de Terpsterwei is voor vele genieten van een prachtige plek op een unieke locatie met vrij uitzicht over de landerijen. Echter met het doorzetten van deze plannen zal dit vrije uitzicht voor velen komen te vervallen." De buurt zou graag met de gemeente in overleg willen gaan om te kijken naar geschikte alternatieve locaties.

"Wij als inwoners van de Terpsterwei en de Burmaniastrjitte zijn van mening dat een alternatieve locatie (zeer zeker aanwezig) nog niet afdoende zijn onderzocht."

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen