Account
Logo
Zoeken
17.7 °C
Drent steelt door politie in beslag genomen boot terug

Drent steelt door politie in beslag genomen boot terug

di 6 februari 2024, 14.15 uur

LEEUWARDEN - Een inwoner van het Drentse Schoonoord (43) die in de zomer van vorig jaar door de politie bij Ureterp met een gestolen speedboot en trailer van de weg werd gehaald, haalde heel brutaal de boot en de trailer met een smoes terug .

Gestolen in het Duitse Haren

De Drent moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden. De boot die op 1 juni vorig jaar achter zijn auto hing, was van diefstal afkomstig. Het vaartuig én de trailer waren gestolen in het Duitse Haren. De politie nam trailer en boot in beslag en stalde de spullen bij een botenbedrijf in Ureterp.

"Ik had 'm betaald"

Vervolgens had de Drent met een smoes de boot weer bij het bedrijf vandaan gehaald. Hij stond in zijn recht vond hij zelf: "Ik had \'m betaald". Dus moest hij zich dinsdag niet alleen voor heling verantwoorden, hij had zich ook schuldig gemaakt aan het weghalen van spullen die door de politie in beslag waren genomen.

Twee Polen aan de deur

De man beweerde dat twee Polen met de boot en trailer bij hem aan de deur waren gekomen. Op de vraag van de rechter waarom de Polen \'toevallig’ bij hem terecht waren gekomen antwoordde hij dat er zo vaak iemand bij hem langs kwam. Hij koesterde geen argwaan toen de mannen de boot aanboden.

"Een raar verhaal"

"Je kunt toch gewoon van het goede van de mensen uitgaan?", zei de Drent. Hij had 7000 euro voor de boot plus trailer betaald. Toen hij door de politie bij Ureterp van de weg werd gehaald, was hij op weg naar Harlingen, om de boot te verkopen. Zelf zei hij daarover dat hij "op goed geluk" naar Harlingen was gereden. "Een raar verhaal", vond de rechter. "Als u op mijn stoel zat zou u het dan geloven?".

"Verdachte hangt een kletsverhaal op"

Dat hij de boot had teruggehaald terwijl er door de politie beslag op was gelegd, getuigde van weinig eerbied voor het gezag, vond de officier van justitie. De officier geloofde er niks van dat de man niet wist dat de boot gestolen was. "Verdachte hangt hier een kletsverhaal op", aldus de officier.

De rechter bepaalde dat de Drent de door de eigenaar van de boot gemaakte kosten, een bedrag van 563 euro, moet vergoeden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn
regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte