Account
Logo
Zoeken
19.1 °C
Hoogste punt Zwemcentrum De Welle gevierd
Foto: Sieta Stel fotografie | Op de foto, van links naar rechts: Biense Dijkstra, Pieter van der Zwan, Femke Wiersma, Evert Jan Siderius

Hoogste punt Zwemcentrum De Welle gevierd

wo 17 januari 2024, 12.28 uur

DRACHTEN - De bouw van Zwemcentrum De Welle heeft het hoogste punt bereikt. Op dinsdag 16 januari is deze mijlpaal met zo'n 80 aanwezigen gevierd. Gedeputeerde Femke Wiersma, wethouder Pieter van der Zwan, directeur Evert Jan Siderius en directeur Biense Dijkstra hesen gezamenlijk een feestelijke vlag.

In de toekomstige kleedruimtes gaven de vier bestuurders aan trots te zijn op het nieuwe zwemcentrum. Hiermee wordt namelijk niet alleen voor Smallingerland een topaccommodatie gerealiseerd; het bad heeft ook een bovenregionale functie.

Daarnaast stonden de bestuurders stil bij het duurzame ontwerp van het zwemcentrum, dat eigen energie opwekt en opslaat.

Wethouder Pieter van der Zwan: "Dit moderne, duurzame zwemcentrum betekent veel voor Smallingerland. Want we gaan in onze gemeente voor een inclusieve mienskip, waar iedereen welkom is en mee kan doen. Dat kan hier: of je hier nu dagelijks als topsporter komt, wekelijks binnen je vereniging of zo nu en dan recreatief komt zwemmen: iedereen kan de komende decennia in deze prachtige sportaccommodatie naar hartenlust sporten en bewegen."

Ingebruikname januari 2025

De bouw verloopt volgens planning. De volgende fase is het wind- en waterdicht maken van het gebouw. Zoals het nu staat wordt De Welle in januari 2025 in gebruik genomen. Achter de bouwhekken aan de Sportlaan wordt hard gewerkt aan het nieuwe zwemcentrum.

De bouwvakkers deelden dan ook in de feestvreugde. Tussen de middag zijn zij getrakteerd op een stampottenbuffet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn
regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte