Account
Logo
Zoeken
12 °C
Dierenambulance ZOF

Gans en muskuseend gevangen en naar veilige plek gebracht

zo 31 december 2023, 17.30 regionaal

DRACHTEN - Dierenambulance Zuid Oost Friesland heeft zaterdag in alle vroegte een gans en een muskuseend gevangen en naar een veilige plek gebracht. De twee dieren leefden in het Reidingpark in Drachten, maar waren daar niet meer veilig.

De gans, waarvan het vrouwtje was overleden, stak vanuit het park steeds de drukke straat over. Hij dacht in de ruit bij de flat zijn vrouwtje te zien en klaagde dan jammerlijk. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties.

De gans en de muskuseend waren onafscheidelijk van elkaar. "De muskuseend was al bij het stel toen het vrouwtje nog leefde. Toen het vrouwtje overleed (afgelopen zomer), zocht het mannetje steun bij de eend. De dieren waren veel samen en sliepen ook samen", zo laat Bernardette van de dierenambulance weten.

De buurt heeft geprobeerd om iets aan de situatie te verbeteren, maar dit lukte niet. Via de wijkagent werd de dierenpolitie ingeschakeld. Uiteindelijk kreeg de agent toestemming om de dieren te laten vangen en naar een veilige plek te brengen.

Zaterdag om 07.00 uur werd er actie ondernomen. Dierenambulance Zuid Oost Friesland wist samen met een buurtbewoonster de dieren te vangen. De gans en de muskuseend zijn naar Norma's Universum in Noordhorn gebracht. Hier kunnen ze samen met de andere ganzen veilig leven.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!