Account
Logo
Zoeken
13.4 °C
Contract Nij Smellinghe en Menzis goede basis voor uitdagingen in zorg

Contract Nij Smellinghe en Menzis goede basis voor uitdagingen in zorg

vr 22 december 2023, 10.34 lokaal nieuws

DRACHTEN - Nij Smellinghe en Menzis slaan de handen ineen om de gezondheidszorg in de regio te versterken. Het tweejarig zorgcontract geeft een goede basis om toekomstbehendig te zijn om zo de uitdagingen in de zorg aan te gaan.

Deze samenwerking is van belang voor beide partijen en staat garant voor kwalitatieve, betaalbare en toegankelijke medisch specialistische zorg voor de inwoners van Oost-Friesland, West-Groningen en Noordwest-Drenthe.

Veranderend zorglandschap

De zorgvraag neemt toe door de vergrijzing en wordt steeds complexer. De arbeidsmarkt staat sterk onder druk en de kwaliteitseisen en volumenormen nemen toe. Dit vraagt om een toekomstbehendig ziekenhuis dat doorontwikkelt en bestand is tegen het veranderende zorglandschap.

Het meerjarencontract met Menzis is hierin een goede investering om zo de zorg te kunnen blijven garanderen. Voor de inwoners in de regio betekent dit contract dat Menzis blijft investeren in hoogwaardige zorg en het verlagen van wachttijden.

Meer patiënten uit Groningen te behandelen

Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter Raad van Bestuur bij Nij Smellinghe, benadrukt: "Steeds meer patiënten uit de provincie Groningen weten Nij Smellinghe te vinden. Wij staan voor kwalitatief medische zorg in de volle breedte. Dit contract biedt de mogelijkheid om meer patiënten uit onder andere de regio Groningen te behandelen."

Wilja Strating, Manager Regionale Zorg Noord & Oost bij Menzis, voegt toe: "Onze samenwerking met Nij Smellinghe is gebaseerd op gedeelde waarden over kwaliteit, toegankelijkheid en passend gebruik van ziekenhuiszorg. Daarom benut Menzis voor haar verzekerden optimaal de capaciteit die Nij Smellinghe biedt. We bouwen aan een gezondere toekomst, samen met Nij Smellinghe."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws