Account
Logo
Zoeken
17.8 °C
Gemeente: 80 appartementen voor koop en huur op De Kaden
© WâldNet

Gemeente: 80 appartementen voor koop en huur op De Kaden

do 21 december 2023, 14.52 uur

DRACHTEN - Er komen ongeveer 80 appartementen voor koop en sociale huur op de plek van de gekochte panden op de Zuidkade / De Singel in Drachten. Dat heeft de gemeente Smallingerland laten weten.

Om de woningbouw te kunnen realiseren heeft de gemeente overeenstemming bereikt voor de aankoop van Zuidkade 63-70. Hier is onder andere Champino gevestigd. Na overdracht van de panden is de gemeente eigenaar. De huidige eigenaren kunnen nog tot uiterlijk zomer 2026 gebruik maken van de panden zoals ze dat nu doen.

In samenwerking met WoonFriesland, die een projectontwikkelaar bij de planontwikkeling gaat betrekken, wordt inmiddels gewerkt aan de ontwikkeling voor het plangebied. De aankoop van de Zuidkade 63, 65 en 70 betekent daarmee ook een belangrijke impuls.

In het eerste kwartaal van 2024 wil de gemeente graag met de omwonenden in gesprek over deze ontwikkeling en ideeën ophalen voor de woningplannen.

Ontwikkelstrategie
De locatie aan de Zuidkade is een onderdeel van de Ontwikkelstrategie. Deze heeft de gemeenteraad vastgesteld om de Woonvisie uit te voeren. De Ontwikkelstrategie moet voor ongeveer 700 nieuwe woningen zorgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwstech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk


regionaal nieuws

Bliksem slaat in op woning in Kollum

Bliksem slaat in op woning in Kollumregionaal nieuws

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water

Wolkbreuk treft Buitenpost: overal water