Account
Logo
Zoeken
7 °C
Celstraf voor 'bijzondere cocktail aan strafbare feiten'

Celstraf voor 'bijzondere cocktail aan strafbare feiten'

di 19 december 2023, 13.45 uur

LEEUWARDEN - Een 33-jarige ex-inwoner van Drachten is dinsdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf. De officier van justitie sprak twee weken geleden over een "een bijzondere cocktail aan strafbare feiten".

De straf betreft een celstraf van zes maanden waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Vrijgesproken van heling

De man heeft zich naar het oordeel van de rechtbank schuldig gemaakt aan witwassen, drugsbezit, mishandeling van zijn - voormalige - partner, bedreiging van politieagenten, en het bezit van een grote hoeveelheid munitie. Hij werd vrijgesproken van heling van een gestolen e-bike.

Signaal van gps-tracker

De elektrische fiets was de aanleiding voor het aanhouden van de man, op 6 september op de oprit van zijn toenmalige woning in Drachten. Een politieagente en een deskundige van de ANWB hadden het signaal van de gps-tracker van de fiets gevolgd. De fiets was van diefstal afkomstig, maar dat wist de verdachte naar eigen zeggen niet.

Witwasonderzoek

De agente en twee collega’s had hij uitgescholden en bedreigd. Hij was al in beeld bij de politie in een witwasonderzoek. Hij had spullen op zijn naam staan, onder andere drie auto’s, waarvan de herkomst niet verklaard kon worden uit zijn inkomen. In een kluis die bij zijn ouders stond, vond de politie sieraden, drie horloges en ruim 21.000 euro aan contant geld.

500 kogelpatronen

De rechtbank achtte bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan witwassen. Bij het doorzoeken van zijn woning vond de politie 166 gram cocaïne. Bij een tweede huiszoeking vond de politie meer dan 500 kogelpatronen van verschillend kaliber onder het bed van de Drachtster.

De man moet zich laten behandelen bij de verslavingszorg en de rechtbank legde een alcoholverbod op. Hij moet meewerken aan controles en hij mag geen contact opnemen met zijn ex-partner. De rechtbank legde ook een straatverbod op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe