Account
Logo
Zoeken
2.4 °C
Gouden medailles voor kaasboerderij de Gelder

Gouden medailles voor kaasboerderij de Gelder

ma 18 december 2023, 11.34 uur

TIJNJE - Kaasboerderij de Gelder uit Tijnje heeft 2x goud gewonnen voor de kazen 'Tynjetaler' en 'Grutte Pier' tijdens de Frankfurt International Trophy. De Frankfurt Trophy is een internationale wedstrijd waar naast kaas en zuivelproducten ook wijnen en bieren worden gekeurd.

Deelnemers vanuit de hele wereld ontmoeten elkaar in Frankfurt waar de beste producten worden bekroond met goud. De verkiezing vond plaats op 8 decemer 2023 in Frankfurt.

De jury kende zowel voor de Grutte pier als voor de Tynjetaler 88 van de 100 punten toe waarmee beide kazen beste in hun catergorie scoorden. Beide kazen wonnen hiermee goud.

Kaasboerderij de Gelder is trots op het resultaat en ziet hierin een bevestiging van de kwaliteit waar iedere dag z’on 20 medewerkers hard aan werken. In de hypermoderne kaasmakerij wordt ambachtelijk geproduceerd en wordt jaarlijks meer dan 3 miljoen liter melk van eigen koeien verwerkt tot kaas en zuivelproducten.

De met goud bekroonde kazen zijn te verkrijgen in de eigen boerderijwinkel aan de Heawei te Tynje en in specialzaken door heel Nederland.

De internationale gouden bekroning volgt op de Nederlandse cum Laude awards (verkiezing van de lekkerste kaas georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders) waarin eerder dit jaar de "Grutte Pier" uitgeroepen werd tot "overall" beste kaas van Nederland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij