Account
Logo
Zoeken
10.4 °C
Nieuwe rotonde en aanpassing Eikesingel na komst nieuwe zwembad
© WâldNet

Nieuwe rotonde en aanpassing Eikesingel na komst nieuwe zwembad

do 7 december 2023, 15.05 uur

DRACHTEN - De Eikesingel en rotonde bij het nieuw te bouwen zwembad van Drachten wordt in de komende jaren voor bijna 3 miljoen euro veiliger gemaakt.

De kosten voor aanpassing van de kruising Eikesingel-Sportlaan worden door de gemeente Smallingerland geraamd op 795.000 euro terwijl de aanpassing van de rotonde op de Zuiderhogeweg geschat wordt op 1.75 miljoen euro.

Nu al erg druk

Op dit moment ondervindt het verkeer op de Eikesingel - in de spits - problemen voor de inrit naar en de uitgang vanaf de Sportlaan. De rij auto's zal alleen maar langer worden als het nieuwe zwembad klaar is in januari 2025. Er worden dan 1650 extra verkeersbewegingen per dag verwacht.

Geen datum bekend

Het college van B&W heeft nog geen idee wanneer de rotonde en de Eikesingel veiliger gemaakt gaan worden. De procedures worden momenteel in gang gezet. Dat de verkeersafwikkeling op dit moment al niet goed gaat in de spits, is ook voor het gemeentebestuur evident.

Voor een betere afwikkeling van het verkeer zal de gehele rotonde aangepast worden. Voor de bussen komen er verder aparte haltekommen. Voor een veilige oversteek van fietsers wordt er ook een middenberm gerealiseerd. Langs de Sportlaan krijgt een vrijliggend fietspad een plek. Voor de T-splitsing Eikesingel-Burmanialaan verandert de situatie verder niet wezenlijk. Het enige probleem is dat de aanpassingen vermoedelijk pas na de opening van het zwembad gerealiseerd kunnen worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Boelenslaan

Fiets gevonden in Boelenslaan

regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering