12.2 °C
DTL pakt winst tegen WIK '34

zo 3 december 2023, 11.21 sportnieuws

HOLWERT - Zaterdag was er gezellig veel korfbal in Holwert, waarbij het publiek kon genieten van 5 aaneensluitende wedstrijden, die allemaal door DTL werden gewonnen.

De tribune zat daardoor al lekker vol toen scheidsrechter Woudstra het startsignaal floot. DTL schoot snel uit de startblokken en wist binnen een paar seconden met een mooi afstandsschot de stand op 1-0 te zetten. De spelers van WIK lieten deze trend niet direct doorzetten en pakten al gauw hun eerste punt met een vrije bal.

De eerste fase van de wedstrijd verliep spannend waarbij de score steeds gelijk op ging tot de teams 5-5 gelijk stonden. Hierna nam DTL het voortouw en wist uit te lopen naar een stand van 9-5.

De volgende fase van de wedstrijd kenmerkte zich met veel ballen uit de handen slaan en geduw, wat ook voor de nodige frustratie zorgde bij enkele spelers en stafleden. Desalniettemin kon DTL de voorsprong verder vergroten en stond de stand op 15-8 voor het rustsignaal klonk.

De tweede helft startte moeizaam. Beide teams hadden het baltempo hoog maar kwamen niet veel aan scoren toe. Reden voor de coaches om een aantal spelers te wisselen voor een andere dynamiek.

Het scoren kwam weer op gang en de stand in de tweede helft ging redelijk gelijk op waardoor WIK het gat van ca 7 punten niet wist te dichten. Toen Woudstra het eindsignaal gaf stond de teller op 23-15. Een mooie overwinning voor DTL met 18 afstandsschoten, 2 kansjes, 1 strafworp en 1