Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
Smallingerland aan de slag met jeugdhulp

Smallingerland aan de slag met jeugdhulp

wo 29 november 2023, 20.00 lokaal nieuws

DRACHTEN - Smallingerland stelt meer geld voor jeugdhulp beschikbaar en bekijkt tegelijkertijd hoe de manier van helpen verbeterd kan worden. Tijdens de vergadering van Het Plein dinsdagavond lieten twee direct betrokken partijen weten vertrouwen in de plannen te hebben, maar tekenden erbij aan dat er werk aan de winkel is.

"De urgentie neemt toe", zei Tjally Otter van Carins, de organisatie voor maatschappelijk werk in Drachten. "Het is heel belangrijk dat het proces voor verbetering van de jeugdhulp in gang wordt gezet", vertelde Pieter Jousma van de Adviesraad Sociaal Domein en ook lid van het Ontwerpteam Jeugd, "Het gaat nog niet goed met de jeugd. Met deze stap hebben we het financieel wel op de rit, maar het is van belang dat we verder kijken".

Volgens Jousma is het huidige jeugdbeleid niet effectief. "We moeten bijsturen om zo goed mogelijk aan de slag te kunnen."

Carins-directeur/bestuurder Tjally Otter zei blij te zijn dat nu "heel veel meer initiatieven in gang kunnen worden gezet". Ze noemde onder andere de preventie en monitoring van leerlingen op scholen. " We hebben nog een hele lange weg te gaan, maar dat moet wel snel gebeuren."

Wethouder Pieter van der Zwan zei ook blij te zijn met de aanpassingen in de verordening Jeugdhulp in Smallingerland, die op 1 januari 2024 ingaat. Zonder maatregelen zou de gemeente afstevenen op een tekort van 4,8 miljoen per jaar.

Een op de zes jongeren in Smallingerland ontvangt jeugdhulp. Dat cijfer is vergelijkbaar met andere gemeenten in Nederland. "We gaan nu kijken hoe de jeugd zich kan ontwikkelen en het beste kan gedijen."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!