Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

Er komt dit jaar weer een Tytsjerksteradiel Cup

wo 29 november 2023, 12.07 uur

BURGUM - Er wordt dit jaar rond de jaarwisseling weer gezaalvoetbald in Tytsjerksteradiel. Na zes jaar stilte vindt op 28 en 29 december en 3 januari de 39ste editie van de Tytsjerksteradiel Cup plaats in de Nije Westermar.

En naast alle veldvoetbalverenigingen uit de gemeente doen er dit jaar ook vier vrouwenploegen mee. Wie wordt na zoveel jaar de opvolger van vv Hardegarijp en wie wint de eerste Tytsjerksteradiel Cup voor vrouwen? Op de late avond van 3 januari zullen we het na een hopelijk mooi voetbalfeest weten.

In oktober 2017 vond de vreselijke brand plaats, die sporthal de Westermar in de as legde. Hierdoor en de hierop volgende coronajaren kon er geen Tytsjerksteradiel Cup worden georganiseerd. Om dit fameuze toernooi weer op te starten heeft de "oude" commissie de handen ineen geslagen met Lionsclub de Wâlden en de organisatie weer opgepakt.

Uit een vragenrondje langs de velden bleek dat de verenigingen ook enthousiast waren en dus kon op 20 november de loting plaatsvinden. Dit keer met tien verenigingen door de fusies van vc Trynwâlden en FC Burgum. Met dus als noviteit de deelname van vier vrouwenteams die om hun Tytsjerksteradiel Cup gaan strijden. En die loting leverde een interessante indeling op.

Op 28 december spelen in poule A (poule des doods?) FC Burgum, V&V’68, vv Noordbergum, vc Trynwâlden en vv Rijperkerk tegen elkaar. En op deze dag staat ook de halve finale bij de vrouwen tussen FC Burgum en vv Rijperkerk op het programma.

Op 29 december spelen in poule B titelverdediger vv Hardegarijp, vv Jistrum, sv Suawoude, vv Suameer en vv Eastermar tegen elkaar en spelen de vrouwen van V&V’68 en vc Trynwâlden om hun finaleplaats. De drie beste teams uit elke poule en de twee winnende vrouwenteams plaatsen zich voor het finalespektakel op 3 januari. Op die avond wordt er dan gestreden om beide Tytsjerksteradiel Cups en bij de mannen ook nog om de Binne Kramerbokaal voor de toernooitopscorer en de Hennie Weeringbokaal voor de beste voetballer van de finaleavond.

De entree gelden zijn per avond €5 voor 18+ en €2 voor jonger dan 18. De Nije Westermar is pin only en dat heeft de organisatie ook graag bij de kassa. De opbrengst van het toernooi gaat naar de Vereniging voor aangepast sporten Tytsjerksteradiel. Deze vereniging in Burgum maakt het sporten mogelijk voor mensen met een beperking. Reserveer de data vast in de agenda!

Verdere ontwikkelingen staan op X: @tdielcup, Instagram: tdielcup en Facebook: Zaalvoetbal Tytsjerksteradiel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten

Er verdwijnen 400 banen bij Philips in Drachten


regionaal nieuws

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering

VV Marrum verbijsterd: geen verbetering