AB Wagenborg introduceert online reserveren voor veerdienst
Account
Logo
Zoeken
25.6 °C
Wagenborg introduceert online reserveren voor veerdienst

Wagenborg introduceert online reserveren voor veerdienst

di 28 november 2023, 12.04 uur

HOLWERT - Toeristen die naar Ameland of Schiermonnikoog willen varen kunnen vanaf 2024 een plek op de veerboot van Wagenborg (WPD) reserveren. Alleen eilanders te voet kunnen zonder een reservering de boottocht maken.

Het nieuwe online reserveringssysteem treedt vanaf 1 januari 2024 in werking. Dit geldt voor personen, fietsen en motoren. Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord.

Meer zekerheid

"Het reserveringssysteem biedt meer zekerheid en flexibiliteit, terwijl het de rederij helpt om haar schepen efficiënter in te zetten, met als resultaat een verbeterde bereikbaarheid van de eilanden." aldus Wagenborg.

Eilandbewoners te voet hoeven geen reservering te maken, omdat Wagenborg speciale plaatsen aan boord van de veerdienst beschikbaar houdt voor eilanders.

In 2024 wordt de 5-kwartierdienst tussen Ameland en Holwert voortgezet, met de toevoeging van een tweede schip, dat wordt ingezet tot een laagwaterstand van -1,30 meter onder NAP. In de dienstregeling vaart één schip zes keer per dag vanaf zowel het eiland als het vasteland.

Het tweede schip wordt afhankelijk van het getij tot vier keer per dag ingezet. Het reserveren voor personen zal ervoor zorgen dat reizigers beter worden verdeeld over de beschikbare capaciteit, vooral bij getij varen.

Veiligheid

WPD blijft zich inzetten voor veiligheid en zal de eerder genomen maatregelen in 2024 voortzetten om een veilige overtocht te garanderen. De rederij streeft ernaar de eilanden voor iedereen toegankelijk te houden, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Toegangspoortjes

Vanaf 28 november 2023 wordt de mogelijkheid om online te reserveren beschikbaar gesteld voor reizigers. Vanwege toegangscontrole zijn extra aanpassingen nodig bij de Havenkantoren op de eilanden. In havenkantoor Nes worden de toegangspoortjes geplaatst in december, terwijl op Schiermonnikoog eerst een tijdelijke toegangscontrole wordt geïnstalleerd.

Voor meer informatie over online reserveringen kunt u terecht bij de veelgestelde vragen op onze website www.wpd.nl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van de nieuwe inrichting van het Raadhuisplein?

Geweldig, veel leuker en aantrekkelijker nu  
33.3%
Jammer dat er geen parkeerplaatsen meer zijn  
20%
Verspilling van geld, de oude situatie was beter  
46.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



tech & media

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC

regionaal nieuws

Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024

Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024




regionaal nieuws

Fietser gewond bij botsing met auto in Drachten

Fietser gewond bij botsing met auto in Drachten



regionaal nieuws

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp