Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Foto: Harry van der Linde

Eerste editie van Licht Op Drachten van start

zo 26 november 2023, 11.17 regionaal

DRACHTEN - Drachten staat vanaf dit weekeinde 10 dagen lang in een totaal ander licht door een lichtkunstfestival. Vrijdag werd 'Licht op Drachten' officieel geopend door burgemeester Jan Rijpstra door het gemeentehuis te veranderen in een 'levend canvas'.

Tot en met zondag 3 december kan jong en oud (gratis) genieten van alle lichtkunstwerken. Elke avond kan men een wandelroute van zo'n 3 kilometer lopen langs 26 kleine en grote lichtkunstwerken.

Het gaat om projecties op gevels en andere objecten en diverse interactieve installaties. Ze nemen de bezoeker mee op een reis vol verbeelding en verwondering.


De Wandelroute door Drachten

Veel te doen

Rondom het festival 'Licht op Drachten' wordt er ook nog een randprogramma georganiseerd. Zo zijn er dagelijks stadswandelingen door de gidsen van Museum Dr8888 en Smelne's Erfskip en de film The Fabelmans wordt tweemaal vertoond in de filmzaal van De Lawei. In De Sluisfabriek staat gedurende het festival de video-installatie Distant Figures & Facades van Johannes Bosgra.

Het meest spectaculair was misschien wel de show Symhony of Fire op het Raadhuisplein. Deze werd zaterdagavond gehouden.

Alle informatie over het festival is te vinden op opendrachten.nl/lichtopdrachten

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!