Account
Logo
Zoeken
5.6 °C

Foto: Smallingerland

Uitreiking Henk de Jong award op sportnetwerkbijeenkomst

vr 24 november 2023, 17.40 uur

DRACHTEN - Donderdagavond vond de sportnetwerkbijeenkomst plaats in sporthal de Drait in Drachten. Zo'n 75 bestuurders van sportverenigingen deden informatie op over thema's als 'gezonde sportkantines', onderlinge samenwerking tussen sportverenigingen en het Sportakkoord Smallingerland.

Maar de bijeenkomst was vooral ook bedoeld om met elkaar te netwerken.

Uitreiking Henk de Jong award
Een bijzonder onderdeel in het programma was de uitreiking van de Henk de Jong award. Deze award is geïntroduceerd om inwoners van Smallingerland, die een bijzondere bijdrage leveren aan sport en bewegen, erkenning en waardering te geven.

De prijs werd uitgereikt aan de naamdrager Henk de Jong. Henk de Jong begon zijn carrière als trainer bij VV Drachtster Boys en heeft daarna bij prachtige clubs gewerkt. Hij heeft zich altijd ingezet voor het stimuleren van sport. Als ambassadeur voor het Jeugd Fonds Sport & Cultuur heeft hij veel voor de sport betekend.

Wethouder Pieter van der Zwan: "Sportverenigingen spelen een grote rol voor het welzijn van onze inwoners. Sporten en bewegen zorgen er namelijk voor dat je je goed voelt, fysiek en mentaal. Henk
de Jong is een boegbeeld voor de sport en een goede ambassadeur voor Smallingerland. Met zijn positieve uitstraling en enthousiasme voor sport doet hij deze award eer aan!"

De Henk de Jong award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en zal een terugkerend element van de sportnetwerkbijeenkomst zijn. De organisatie van deze avond was een coproductie van gemeente Smallingerland en Sportbedrijf Drachten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendinregionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten