Account
Logo
Zoeken
17.3 °C
Opeinde: verkiezingen zitten Sinterklaas in de weg
Foto: Geert Huisman

Opeinde: verkiezingen zitten Sinterklaas in de weg

di 21 november 2023, 15.19 uur

OPEINDE - De kinderen van Opeinde moeten dit jaar extra veel geduld hebben. De landelijke verkiezingen zitten namelijk in de weg.

Traditiegetrouw komt de stoomboot van Sinterklaas, al decennia lang, op de woensdagmiddag het Peinder Kanaal binnenvaren.

Dit jaar is er echter een kink in de kabel gekomen. Het dorpshuis is woensdag 22 november ingericht als Stembureau voor de landelijke verkiezingen. Daardoor kan het feest met Sinterklaas daar woensdag niet gevierd worden.

Verkiezingen verzetten, dat kon natuurlijk niet
Dus de kinderen wachten, met een klein verdriet
Zeven nachtjes langer, dan komt Sint eraan
Op 29 november, zal het feest wel doorgaan

Na overleg tussen de Activiteitencommissie Opeinde en Sinterklaas werd duidelijk dat de goedheiligman de woensdag-traditie niet wil vebreken. Hij werd in 2004 al verbannen uit restaurant Vislust (huidige Golden Wokpaleis Opeinde), heeft daarna jaren op zijn stoel gezeten in de gymzaal en heeft nu sinds 2010 een warm welkom in het dorpshuis.

De verkiezingen verplaatsen was natuurlijk geen optie, dus is er in overleg met Sinterklaas besloten dat de kinderen in Opeinde 7 nachtjes langer moeten wachten. Op woensdagmiddag 29 november om 14.15 uur zal de stoomboot van Sinterklaas dan eindelijk Opeinde binnenvaren.

Na ontvangst met zingende kinderen, gaat Sinterklaas met zijn Pieten in optocht naar dorpshuis de Wringe. Hier viert hij met de kinderen een feestje en deelt hij kadootjes uit. Vanaf 15.45 uur zal hij nog een rondrit maken door het dorp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
25.2%
Nee  
74.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!