Account
Logo
Zoeken
17.9 °C
Tark Hosh derde op WK Kyokushin karate

Tark Hosh derde op WK Kyokushin karate

ma 20 november 2023, 17.39 sportnieuws

DOKKUM - Tark Hosh van Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum is vrijdag derde geworden bij het Wereldkampioenschap Kyokushin karate, dat dit weekeinde in Arnhem is gehouden.

Het was een groots evenement met bijna 700 deelnemers bij jeugd en volwassenen, die van over de hele wereld naar Arnhem waren afgereisd om te strijden voor de hoogste eer.

Door de Nederlandse bondscoaches waren de broers Zaid Hosh (klasse 14,15 jaar -55 kg) en Tark Hosh (klasse 12,13 jaar +60 kg), beiden trainend bij Mushin Dojo in Dokkum, geselecteerd om aan dit WK deel te nemen.

Zaid probeerde in zijn partij zijn tegenstander achteruit te dwingen met snelle stoten en een aantal mooie achterwaartse trappen, maar liep op een kniestoot van zijn tegenstander, waardoor hij zijn partij verloor. Toch heeft hij een prima prestatie geleverd.

Tark kwam uit in een zwaardere gewichtsklasse. In zijn eerste partij was hij duidelijk de sterkere. Hij wist zijn partij, mede door een snelle trap naar het hoofd van zijn tegenstander, overtuigend te winnen. In zijn tweede partij ging het gelijk op, zodat de scheidsrechters uiteindelijk moesten beslissen wie de betere was. Helaas voor Tark viel dit in het voordeel uit van zijn tegenstander, waardoor hij uiteindelijk verdienstelijk derde werd.

Al met al een schitterende ervaring voor beide jongens om op het hoogste niveau deel te nemen aan een wereldkampioenschap.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws