Account
Logo
Zoeken
6.6 °C
Minderjarige opgepakt in Rottevalle na bankhelpdeskfraude

Minderjarige opgepakt in Rottevalle na bankhelpdeskfraude

do 9 november 2023, 15.41 uur

ROTTEVALLE - Aan de Brouwersgrêft in Rottevalle werd woensdag een poging tot oplichting gedaan door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De verdachte kon uiteindelijk worden aangehouden, omdat hij tijdens zijn vlucht ten val kwam.

Het slachtoffer kon de verdachte toen zelf in de kraag vatten. De politie heeft de verdachte vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte, een minderjarige jongen uit Heemskerk, was aan de deur gekomen en deed zich voor als bankmedewerker. Eerder op de avond werd het slachtoffer gebeld. De verdachte bood aan om langs te komen om al het contante geld in huis mee te nemen.

Bij het huis aangekomen kreeg de verdachte het contante geld in handen. Eenmaal buiten zette de verdachte het op een lopen, maar kwam hij ten val. Het slachtoffer vertrouwde het niet, zette de achtervolging in en kon de verdachte vervolgens insluiten.

De politie werd gebeld, kwam met spoed ter plaatse en heeft de verdachte aangehouden. Daarna is er met meerdere eenheden van de politie een zoekactie gestart naar mogelijke andere verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen.

Bankhelpdeskfraude

Criminelen doen zich bij bankhelpdeskfraude voor als een medewerker van de bank. Er zou een probleem zijn met de rekening of het geld en dat moet snel opgelost. Door slimme babbeltrucs te gebruiken, weten zij hun slachtoffers op een sluwe manier over te halen om informatie te delen.

De politie adviseert slachtoffers om altijd aangifte te doen. Het overkomt veel mensen en de politie doet onderzoek naar de aangifte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto
regionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden