12 °C

FC Surhústerfean verliest van VV Grijpskerk

di 7 november 2023, 11.06 sportnieuws

SURHUISTERVEEN - Dit weekend stond er een vrij snel weerzien met VV Grijpskerk op het programma voor FC Surhústerfean. Nog niet zo heel lang geleden troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de beker. Met een uitslag van 4-5 werd dit een waar spektakelstuk.

Na 2 keer achter te hebben gestaan 3-1 en 4-2, vonden de Feansters het mooi geweest en werd het op een aanvallen gezet. Knap teruggekomen tot 4-4, zeker de complimenten waard, maar in de 90e minuut was het de van der Werff tandem die besloot om winnend van het veld te stappen. Senior gooide de bal lang op junior en die wist binnen te schuiven.

Gaan we deze dag weer zo'n spektakel zien of neemt FC Surhústerfean het goede gevoel van vorige week mee en geven ze de huidige nummer zeven geen kans?

Scheidsrechter was heden deze middag is dhr. Zijl. Doordat Almer de Jager geblesseerd is, is trainer Gert van Duinen genoodzaakt om Steef Loopstra een linie naar achteren te schuiven, hierdoor komt er plek op het middenveld voor Joeri Feenstra, die vorige week nog op de bank moest beginnen.

Inmiddels zijn we begonnen en in de eerste tien minuten laat VV Grijpskerk meteen blijken dat ze niet van plan zijn om de bus te parkeren, na een aantal keer een vlotte combinatie te hebben gezien is het in de achtste minuut raak voor de thuisploeg. De bal wordt vanaf eigen zestien meter naar voren gepeerd en één van de Grijpskerker aanvallers mag zonder pardon doorlopen, een ouderwetse counter dus, 1-0..

Voetballend wil het bij FC Surhústerfean niet slagen, balbezit is er wel, maar het vloeiende spel van afgelopen week is vandaag, net over de grens, ver te zoeken. Dan maar een beroep doen op de dode spelmomenten, Joeri Feenstra slingert de bal voor, maar deze komt niet op het juiste hoof terecht en als een duveltje uit een doosje is daar VV Grijpskerk weer.

Wederom na een aanvalspoging van de Feansters weten zij gevaarlijk dicht bij het doel van Fincent van der Veen te komen. Nadat hij de bal weg heeft gewerkt ziet de Grijpskerker spits nog een kans om uit te halen, hij schiet de bal in het zijnet. Drie minuten later in de 27e minuut is het wederom na slordigheid achterin, VV Grijpskerk, die tot een kans komen. Verdedigende actie wordt goed ingezet, gevaar voor even geweken.

In de 35e minuut is het Albert Nijboer die het kunstgras opzoekt, hij geeft meteen aan niet verder te kunnen. Een wissel is dus noodzakelijk, Franc van der Werff wordt zijn vervanger en dus moet de speelwijze weer worden omgezet. Opvallend is dat er ook bij VV Grijpskerk iemand is gaan liggen, oorzaak is onbekend.

Aan de zijlijn wordt er druk gespeculeerd en volgens de "swetsers" ging de speler plots liggen. "Bliuwt skrikken", gebeurd de lêste tiid steeds faker hi, seachst it mei Bas Dost wol", wordt er gezegd. De getroffen speler is met de brancard van het veld gehaald, wat er precies aan de hand is, is nog steeds onduidelijk, hij was in ieder geval bij kennis, veel beterschap gewenst!

Het spel wordt hervat en twee minuten later is het Bard Pultrum die na een goed lopende, eigenlijk de eerste, aanval raak weet te schieten. 1-1, dit is tevens ook de rust stand. Het publiek haalt de paraplu uit de auto en zoekt de warmte op voor een kop koffie.

Die paraplu blijkt nodig, want bij het begin van de tweede helft begint het wat te "sputterjen". Jorrick Bosklopper blijft droog achter in de kleedkamer, hij wordt vervangen door Nando de Jong.

In de 54e minuut is het VV Grijpskerk dat een vrijtrap meekrijgt, de bal valt in de kluts en wordt binnengeschoten, maar wordt onderweg aangeraakt, een typisch VARretje, bij het ontbreken hiervan beslist de arbiter zelf en dat is maar goed ook, want hij keurt het doelpunt af. Niet veel later is het Mayk Numan die beslist om eens uit te halen, de keeper weet deze bal te stuiten.

In de 65e minuut komt Grijpskerk op 2-1, dit doelpunt lag in de lijn der verwachting, aangezien FC Surhústerfean de "swung" er niet in krijgt. Aan de zijlijn wordt daarom nog maar een wissel voorbereid. Sybryn van der Veen staat klaar om in te vallen, hij vervangt Joeri Feenstra.

Over het vervolg van de wedstrijd kunnen we vrij kort zijn. FC Surhústerfean poogt nog een aantal manieren om de weg naar voren te vinden, maar dit baat niet. In tegendeel zelfs, want in de 77e minuut is het VV Grijpskerk dat de 3-1 binnen schiet. Wedstrijd gespeeld, dit keer geen "Houdini-act".

Volgende week mogen de Feansters op herkansing, zij spelen dan thuis op eigen veld tegen VV Drenthina uit Emmen.