Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Bewoner blust brandende containers in achtertuin
© WâldNet

Bewoner blust brandende containers in achtertuin

ma 16 oktober 2023, 2.47 regionaal

DRACHTEN - Een aantal rolcontainers zijn in de nacht van zondag op maandag verloren gegaan bij een brand. De containers stonden in een achtertuin van een woning aan de Langewyk in Drachten.

De bewoner lag al te slapen. Hij werd rond 02.00 uur wakker van geknetter. Bij het opendoen van de gordijnen zag hij een enorme vlammenzee in zijn achtertuin. Met een aantal emmers water en de tuinslang van de buren wist hij de brand grotendeels te blussen.

De brandweer kwam wel ter plaatse en ook werd er uit voorzorg opgeschaald naar 'middel brand’. Ook een ambulance werd meegestuurd. Samen met de tankautospuit van Beetsterzwaag bleken zij niet nodig.

De brandweer heeft de brandende resten nageblust. Ook zijn er enkele sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

De containers kunnen als verloren worden beschouwd. Een schutting raakte ook beschadigd en de boeidelen van het hok moesten het ook ontgelden. De bewoner zal contact opnemen met de verzekering om de schade verder af te handelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!