Account
Logo
Zoeken
18.9 °C
Stichting Beheer Sporthal Houtigehage financieel weer gezond
© WâldNet

Stichting Beheer Sporthal Houtigehage financieel weer gezond

do 12 oktober 2023, 10.43 uur

HOUTIGEHAGE - De toekomst van de sporthal Dúnoardhal in Houtigehage ziet er weer rooskleurig uit. Dankzij de bemiddeling van de gemeente Smallingerland en de inzet van kwartiermaker Jeen Visser is een financieel gezonde basis gerealiseerd voor de toekomst.

Smallingerland denkt hiermee een periode van onrust voorbij is. Dit is goed nieuws voor de gebruikers van de sporthal en de inwoners van Houtigehage.

Door langdurige interne, bestuurlijke problematiek verkeerde Stichting Beheer Sporthal Houtigehage in zwaar weer. Dit kwam aan het licht doordat gebruikers wezen op achterstallig onderhoud en zich openlijk zorgen maakten over toekomstig gebruik van de sporthal.

Zo ook de voetbalvereniging, die gebruik maakt van de kantine in de sporthal, en haar velden naast de sporthal heeft liggen.

Belang voor behoud sporthal is groot
Het belang voor het behoud van de sporthal, en de voetbalvereniging, voor het dorp is groot. Een reden voor de gemeente om de sporthal te ondersteunen bij de interne problematiek van de stichting.

Jeen Visser, een externe, betrokken bestuurder, is bereid gevonden te ondersteunen in dit proces. Daarnaast heeft de inzet van enkele bestuursleden van SV Houtigehage er mede aan bijgedragen om de club weer gezond te maken.

Dankzij de gezamenlijke inspanningen ligt er nu een gezond meerjarig exploitatieplan en zijn er enkele nieuwe bestuursleden in het stichtingsbestuur aangesteld. Alle reden om de toekomst weer met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland