12.2 °C

VV Anjum heeft eerste driepunter binnen

zo 1 oktober 2023, 9.32 sportnieuws

EANJUM - Aan het begin van een nieuw voetbalseizoen wil je als speler zo snel mogelijk van de " hatelijke nul" af. Een overwinning in de openingsfase van de competitie is altijd welkom.

Na de doelpuntrijke nederlaag in en tegen Boornbergum vorige week, kregen de Anjum toeschouwers andermaal een wedstrijd voorgeschoteld met veel doelpunten. Deze keer trok Anjum aan het langste eind. Na het laatste fluitsignaal van invaller scheidsrechter Hovinga uit Almere gingen de withemden met een 4-2 overwinning richting de kleed box. De eerste drie punten waren een feit.

Puzzel.
Door schorsingen, ziekte en blessures moest trainer Remco Kooistra puzzelen om uit de achtien koppige selectie een elftal op de been te brengen. Precies elf selectiespelers waren present en vormden dan ook het basisteam dat aantrad tegen Drogeham. Een affiche dat altijd doelpuntrijk is. Zaterdagmiddag zou daar geen uitzondering op zijn.

Flitsend.
De 169 aanwezige liefhebbers kregen direct waar voor hun geld. Na 15 minuten wedstrijd was er drie keer gescoord. Binnen de eerste 60 seconden van de wedstrijd lag de bal al op elf meter van doelman Oedzen Stienstra van Drogeham. Arjen Schregardus was onreglementair gestuit in het strafschopgebied. Johan Boersma verzilverde de elfmetertrap beheerst.

Voordat Drogeham op gelijke hoogte kwam, wisten Fedde Donker en Nanne Storm keeper van Dijk niet te verschalken. Laatstgenoemde moest echter wel het antwoord schuldig blijven op het moment dat een bal vanaf de achterlijn, zwanger van effect, over de vingertoppen van de Anjum goalie in het doel verdween.

Vanaf de aftrap wist Anjum andermaal een voorsprong te nemen. De 2-1 kwam op gelukkige wijze voor Anjum tot stand. Ongelukkig uitverdedigen aan Drogeham zijde zorgde dat de bal pardoes op het hoofd van de inkomende Wietse Rosier belandde. Onhoudbaar vloog de kopbal in het Drogeham doel.

Billenknijpen.
De wedstrijd kwam vervolgens in rustiger vaarwater. De toeschouwers genoten van een heerlijk nazomer zonnetje. Tot de laatste vijf minuten van de eerste helft. Het was Jannick van der Veen die met een schuiver over de grond keeper Lieuwe van Dijk kansloos liet. Met een 2-2 tussenstand gingen beide teams de rust in. Anjum was daar zeker content mee, want na de 2-2 was Lieuwe van Dijk een lelijke "sta in de weg" voor de gasten. Het had zomaar 2-3 op het scorebord kunnen staan.

Beslissing.
Voor trainer Remco Kooistra kwam de pauze als geroepen. Met een paar aan wijzigingen en puntjes op de i ging Anjum voortvarend van start aan het tweede bedrijf. Kansen werden gecreëerd, in tweede instantie leverde dit rendement op. Tot tweemaal toe stond Johan Sipma of Johan Boersma op de juiste plek om keeper Stienstra het nakijken te geven. De 3-2 kwam na een geweldige actie van Arjen Schregardus.

Met zijn rechterbeen liet hij een puntgave voorzet vertrekken die zijn eindbestemming had op het hoofd van Johan Sipma. Johan Boersma zorgde een zevental minuten later ook voor Anjums vierde treffer door geheel vrijstaand bij de tweede paal eenvoudig de bal in het verlaten doel te schieten.

Sta in de weg
De wedstrijd leek, met nog een half uur te spelen, beslist. Niets was minder waar. Drogeham probeerde uit alle macht de aansluitingstreffer te maken. Of keeper Lieuwe van Dijk wilde van geen wijken weten, of de Drogeham doelpuntenmachine had het vizier deze middag niet op scherp staan.

In de tussenstand van 4-2 kwam echter geen wijziging ook niet op het moment dat aan de andere kant van het veld Anjum de wedstrijd verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Conclusie.
Een mooie overwinning voor het uiterst jonge Anjum team. De eerste drie punten van het seizoen zijn een feit. Komende zaterdag reist Anjum naar Kollumerzwaag waar de klassieker tegen het goed gestarte Friese Boys op het programma staat. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur. Gaat Anjum voor de tweede overwinning op een rij?