Account
Logo
Zoeken
14.3 °C
14 gewonden bij zeer ernstig ongeval tussen taxibus en lijnbus
Foto: Edwin Brandsma

14 gewonden bij zeer ernstig ongeval tussen taxibus en lijnbus

wo 27 september 2023, 12.34 uur

BERLTSUM - Bij een zeer ernstig ongeval tussen een taxibus en een lijnbus zijn 14 personen gewond geraakt, waaronder vier ernstig. De chauffeur van de lijnbus, een 59-jarige man uit de gemeente Smallingerland, raakte ook gewond. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond dinsdag rond 14.30 uur plaats op de Westergoawei in Berltsum. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder de traumahelikopter. Om deze verschillende hulpverleners goed te laten samenwerken werd er opgeschaald naar Grip 1.

Van de 14 gewonden zijn er vier personen ernstig gewond geraakt. Het gaat hierbij om twee minderjarigen, een inzittende van de lijnbus en de bestuurder van het taxibusje, een 33-jarige vrouw uit de gemeente Leeuwarden. Ook de bestuurder van de lijnbus, een 59-jarige man uit de gemeente Smallingerland, raakte gewond.

Beide voertuigen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Verkeersspecialisten hebben op de plaats van het ongeluk sporenonderzoek gedaan. Ook is er gesproken met getuigen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws