12.2 °C
Is KV Flamingo's in de overgangsklasse onverslaanbaar?

ma 18 september 2023, 9.46 sportnieuws

BUITENPOST - Negen september speelde het eerste team van KV Flamingo’s tegen KV Drachten voor de allereerste keer in de overgangsklasse. Een spannende dag waar het team de afgelopen jaren hard voor heeft gewerkt.

Het was een warme dag en na een intensieve voorbereiding waren alle spelers klaar om het op te nemen tegen Drachten. Drachten is een sterke tegenstander die vorig jaar in de Hoofdklasse speelde en zeker niet onderschat moest worden.

Flamingo’s wist in de eerste helft in de startfase los te komen met twee punten waarna het steeds gelijk op ging. Met een gelijke stand van 11-11 gingen ze de rust in. Al gauw scoorde de Flamingo’s na de rust en kon KV Drachten de korf nog maar met een schaarse twee keer raken. De wedstrijd werd met 13-17 gewonnen door de spelers van Buitenpost.

In de tweede ronde nam de ploeg het op tegen KV Wêz-Handich. De wedstrijd werd in het vertrouwde Buitenpost gespeeld. Vorig jaar hebben ze tegen Wez-Handich gespeeld in de eerste klasse en hebben daarbij één keer gewonnen en één keer verloren. Hierdoor lukte het niet om het kampioenschap binnen te slepen.

Wêz-Handich maakte het eerste doelpunt, waardoor ze allereerst de voorsprong hadden. Dit was ook het laatste moment dat ze de leiding namen in de wedstrijd. De gehele wedstrijd waren de doelpunten schaars.

Flamingo’s wint met 13-9. Komende week zullen ze het opnemen in de competitieronde met een derby tegen Invicta Kollum. Dinsdagavond, negentien september, strijden ze om de felbegeerde beker nogmaals tegen Wêz-Handich te Rottevalle.

Het tweede team van de selectie heeft ook iets te vieren. Zij weten net als het eerste in twee wedstrijden vier punten te behalen.