12.2 °C
Buitenpost houdt bijsmaak over aan gelijkspel tegen Berkum

ma 11 september 2023, 11.53 sportnieuws

BUITENPOST - VV Buitenpost kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel tegen VV Berkum. De eerste helft was voor de thuisploeg, de gasten waren na de thee de betere ploeg. Toch hield coach Kevin Waalderbos een nare bijsmaak over aan de puntendeling. "In de eerste helft hadden we meer doelpunten moeten maken. Dan speel je een gewonnen wedstrijd, zeker met deze temperaturen. De teleurstelling overheerst."

Het Buitenposter publiek, dat grotendeels de schaduwrijke tribune had opgezocht, werd vanaf het begin getrakteerd op een reeks mooie aanvallen van hun ploeg. Berkum werd onder druk gezet en kwam niet aan voetballen toe. De blauwhemden leken geen last te hebben van de tropische omstandigheden en speelden met veel energie. Het leidde meteen tot wat gevaarlijke momenten voor het doel van Berkum. In de zevende minuut was er de eerste doelpoging van Bas Verbree. Zijn schot werd gemakkelijk gepareerd. Buitenpost stoomde door en een paar minuten later werd Sam Wormmeester in het zestienmetergebied gevloerd. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Verbree.

Drinkpauze als geschenk

Na de voorsprong ging Buitenpost onverminderd door met aanvallen. Zo was er weer een poging van Verbree en ging een afstandsschot van Jarno Westerhof over. De spits kreeg kort daarop weer een kans. Nu greep de verdediging succesvol in.

Uit de corner kreeg Bernd Douma zijn voet tegen het leder. Doelman Huib Veurink plukte de bal vervolgens knap uit de kruising. Balverlies van Berkum luidde de volgende kans in voor Westerhof. In een uiterste poging werd zijn schot geblokt. Vervolgens kwam een drinkpauze als een geschenk voor Berkum.

De Buitenposter storm was daarna iets geluwd, al schoot Verbree direct daarna nog in het zijnet. Na een half uur was er de eerste kans voor Berkum. De bal ging voorlangs. Vervolgens was weer het woord aan de doelgerichte Verbree. Hij ging voor eigen succes, terwijl een voorzet beter was geweest. Net voor rust kopte Douma een voorzet van Noureddine Boutzamar over.

Slotoffensief

Na de thee waren de rollen omgedraaid. Het waren de Zwollenaren die Buitenpost onder druk zette. Het leverde meteen hachelijke momenten op voor het doel van Kevin van der Meulen. Ook de thuisploeg kreeg nog een kans. Willem de Boer stuurde Westerhof fraai weg, de bal eindigde in het zijnet. Waar Veurink in de eerste helft uitblonk, moest nu Van der Meulen aan de bak.

Tot twee keer toe hield hij Berkum van het scoren af. Het duurde tot de zeventigste minuut dat Buitenpost weer van zich liet horen. Invaller Mark van der Meer ging er vandoor aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij Boutzamar. Via de keeper ging de bal over. Toch was het Berkum die, op dat moment, met de verdiende gelijkmaker kwam. De Buitenposter verdediging kreeg de bal niet weg en Nick Kleen kon de 1-1 binnenwerken.

Berkum dacht daarna op voorsprong te komen, maar Van der Meulen redde fantastisch. Een doelpoging van invaller David Albert Villalta in de 84ste minuut leidde nog een slotoffensief in van Buitenpost. Een minuut voor tijd redde de Zwolse doelman knap met zijn voet op een schot van Van der Meer. Uit de corner was Albert Villalta dichtbij een doelpunt en ook een rebound ging tot ongeloof van iedereen er net niet in. In de extra tijd had Van der Meer de winnende treffer op zijn schoen. De keeper verkleinde zijn doel echter goed en keerde de bal.

Dubbel gevoel

Buitenpost-trainer Waalderbos hield een dubbel gevoel over. "Mooi om te zien hoe we het eerste half uur speelden, dat niveau moeten we langer zien vast te houden. Zonde dat we niet meer scoorden, want je moet in de eerste helft de wedstrijd doodmaken. Later raakten we te snel de bal kwijt. Dan is het heel zwaar om er continue achteraan te moeten rennen onder deze zware omstandigheden. Knap van onze jongens dat ze weer nieuwe energie vinden en in de eindfase nog twee, drie grote kansen krijgen." Volgende week speelt Buitenpost voor het eerst op zondag. Tegenstander is Rohda Raalte. De uitwedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering, Edwin Schaafsma, Noureddine Boutzamar, Willem de Boer (85. Mike Visser), Sam Wormmeester (61. Mark van der Meer), Jarno Westerhof (61. David Albert Villalta), Bas Verbree (79. Durk de Haan)

Scoreverloop: 12. 1-0 Bas Verbree (p.), 77. 1-1 Nick Kleen

Gele kaart: Mark van der Meer (Buitenpost) Boaz Rahajaan (Berkum)

Pupil van de week: Jelmer Hooghiemstra (JO11-2)