Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Woningplan Wetterwille Drachten kan door
Illustratie: Blue Banner RED

Woningplan Wetterwille Drachten kan door

wo 6 september 2023, 17.30 lokaal nieuws

DRACHTEN - De nieuwbouw van woningen op de plek van de onderwijsinstellingen Friese Poort en De Skelp aan de Wetterwille in Drachten kunnen doorgaan. Met dat voorstel komen komen burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van Smallingerland.

Twaalf parkwoningen, 33 verandawoningen en 10 appartementen wil projectontwikkelaar Blue Banner RED laten bouwen. De omwonenden aan onder andere de Stationsweg, De Meer en Het Noord zijn eerder al via onder andere digitale bijeenkomsten geïnformeerd. De raad beslist over twee weken.

De nieuwbouw betreft woningen voor ouderen en doorstromers - meest gezinnen. Omwonenden stelden tijdens de bijeenkomsten vragen over de verkeersdrukte, fasering, de hoogte van het woongebouw en de aansluiting op het terrein van de woonwagens.

Royaal

​De gemeente wil de nieuwe woningen aan de Wetterwille royaal in het bestaande gebied inpassen. Parkeren van auto's bijvoorbeeld moet uit het zicht, geclusterd onder gebouwen of aangrenzend aan bestaande bebouwing.

De Skelp

Nieuwbouw op de locatie voor speciaal onderwijs De Skelp laat nog even op zich wachten. De verhuizing naar de nieuwbouw voor meerdere scholen voor speciaal onderwijs is naar verwachting medio 2025.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!