Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Nog geen ringen voor statiegeldblikjes in Drachten
De doneer ring is één voorbeeld van een initiatief

Nog geen ringen voor statiegeldblikjes in Drachten

wo 6 september 2023, 15.30 regionaal

DRACHTEN - Smallingerland bekijkt op een later moment of het zinvol is om speciale ringen voor statiegeldblikjes en -flesjes bij openbare vuilniscontainers te plaatsen. Dat gebeurt pas als mocht blijken dat mensen vanwege het statiegeld van vijftien cent in de vuilnisbakken rommelen, de blikjes eruit halen en rotzooi achterlaten.

Op dit moment is daar geen sprake van, zo blijkt uit de navraag die wethouder Maria le Roy bij de gemeentelijke wijkteams heeft gedaan.

GroenLinks-raadslid Peter Lesterhuis kwam met een voorstel om de ringen alvast te plaatsen. Aanleiding zijn de ervaringen elders in het land, waar als gevolg van de blikspeuracties soms grote chaos rond publieke vuilniscontainers ontstaat. Tijdens een excursie van de gemeenteraad naar Assen had Lesterhuis ze gezien. Hij wilde bij de supermarkten beginnen.

Wethouder Le Roy had navraag bij de gemeentelijke wijkteams gedaan. "Het is een sympathiek voorstel en we kunnen er wel werk van maken, maar niet nu. Er is geen rommel, er zijn geen puinhopen. De noodzaak om die rekken te plaatsen is er niet. We merken er niks van. We houden het wel in de gaten. Mocht het inderdaad zo zijn en heeft het zin, dan doen we dat. We moeten geen problemen oplossen, die er niet zijn."

PvdA-raadslid Anton Pieters was wel voorstander van plaatsing van de rekken. De blikjes en fles worden dan direct gesorteerd. "Voor mensen die die vijftien cent kunnen gebruiken, lijkt ons dat een hele goede oplossing."

 

Poll: Gooi jij wel eens blikjes of flesjes weg?

Nee, sinds statiegeld, lever ik ze in 😀  
47.8%
Af en toe gooi ik nog een blikje of flesje weg  
18.8%
Ja, alleen als ik onderweg ben  
10.1%
Ja, gewoon in de afvalbak, nog steeds  
23.2%
69 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!