12.2 °C

Bekerclash: Oerterp VR1 en VEV '67 VR1 spelen gelijk

wo 6 september 2023, 10.20 sportnieuws

URETERP - Voor Oerterp VR1 en VEV '67 VR1 begon het officiële seizoen op maandagavond tijdens de onderlinge ontmoeting in de poulefase van de beker.

Waar het vorig seizoen in de competitie twee keer uitdraaide tot een spektakel (2-6 winst voor VEV '67 en een 4-5 overwinning voor Oerterp) was dat deze wedstrijd zeker niet minder het geval.

Beide ploegen lieten zien te beschikken over een hoog baltempo en een aanvallende spelopvatting.

Waar het aan de ene kant van het veld namens de bezoekers uit Leek Grytsje van den Berg- Jongsma was die de eerste grote kans onbenut liet was het aan de andere kant namens Oerterp Nina Nijmeijer die na een goede actie de bal net over het doel schoot.

Na een halfuur was het VEV '67 dat de score opende. Een schot van Grytsje van den Berg - Jongsma werd op het laatste moment van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor Oerterp keepster Anouk de Haan.

VEV '67 drukte door en was gretig op zoek naar de tweede treffer maar wist deze voor rust niet meer te vinden.

Na de rust schoot Oerterp uit de startblokken. De van "de Sweach" overgekomen Famke Anema verraste iedereen met een schot van 30 meter en wist hiermee de 1-1 op het scorebord te zetten.

Even leek het erop dat dit de start zou zijn van een grote overwinning van Oerterp: 5 minuten na de 1-1 wist Esther Zandberg via een corner de 2-1 te maken. Vrijwel direct na de aftrap lag ook de derde Oerterper treffer alweer in het doel.

Spits Nathaly Wagenaar rondde een goede aanval zeer beheerst af en leek hiermee de wedstrijd te beslissen.

Oerterp kreeg de overhand en VEV '67 leek geen grip te krijgen op het spel van de tegenstander.

Een overwinning voor Oerterp lag binnen handbereik tot in de 70e minuut een verkeerde terugspeelbal op de keepster werd onderschept door Vanity Kouw die vervolgens simpel af kon ronden en hiermee de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Niet veel later wist VEV '67 de stand dan ook gelijk te trekken. Een harde pegel van 30 meter van Anouk van Duyvendijk belandde in het doel.

Doordat Oerterp de laatste 10 minuten met 10 verder moest vanwege een blessure en al 5 keer gewisseld had, was VEV '67 in de laatste fase oppermachtig.

De ijzersterk spelende verdediging van Oerterp hield echter stand en wist hiermee een punt te redden in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Zaterdag zal er duidelijk worden of Oerterp nog kans maakt om de volgende ronde van de beker te bereiken als ze het opnemen tegen 2e klasse Marum VR1.