Account
Logo
Zoeken
15.3 °C
Celstraffen voor winkeldiefstal en bedreigen beveiliger azc

Celstraffen voor winkeldiefstal en bedreigen beveiliger azc

ma 3 juli 2023, 16.30 uur

LEEUWARDEN - Twee oud-bewoners van het azc in Drachten zijn maandag door de politierechter bij verstek veroordeeld tot celstraffen van een week. De twee hebben eind januari levensmiddelen gestolen bij de Albert Heijn aan het Kyriat Onoplein.

Rugzak

Een winkelmedewerker zag dat de mannen, 21 en 35 jaar oud, zich verdacht gedroegen. Op beelden van de bewakingscamera’s was te zien dat ze spullen in een rugzak stopten. Aanvankelijk werd alleen de jongste van de twee aangehouden.

Hoofdagent uitgescholden voor \'racist’

Hij sloeg op de vlucht maar hij werd even later toch opgepakt. De 35-jarige werd in de omgeving van de winkel aangehouden. Ze hadden voor meer dan 66 euro aan levensmiddelen gestolen. De 35-jarige schold een hoofdagent uit voor \'racist’.

Arm uit de kom

De man verklaarde later dat de agent er voor zou hebben gezorgd dat zijn arm uit de kom was geraakt. Bij een vechtpartij op het Drachtster azc, op 12 maart van dit jaar, had de 21-jarige een beveiliger uitgescholden voor \'racist’. Ook had de man een snijbeweging langs de keel gemaakt richting de beveiliger.

Beeldscherm op de grond gegooid

Op het bureau in Leeuwarden had hij een dag later in de verhoorruimte een tolk uitgescholden en had hij een beeldscherm vernield door het op de grond te gooien.

De politierechter scheerde beide mannen over een kam en veroordeelde ze tot een week cel plus een week voorwaardelijk. De mannen hebben beide momenteel geen vaste woon- of verblijfplaats.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
17.5%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
28.4%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
54.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje