Account
Logo
Zoeken
6.2 °C
Foto: Nico Feenstra

Gemeente vraagt publiek naar ideeën voor Raadhuisplein

za 24 juni 2023, 17.30 uur

DRACHTEN - De komende jaren gaat gemeente Smallingerland in Drachten aan de slag met de aanpak van het centrum. De herinrichting van het Raadhuisplein is als eerste aan de beurt.

Deze zaterdag werd het publiek gevraagd om het ideeën te komen. "De komende twee jaar is het Raadhuisplein een proeftuin. We horen graag ideeën van inwoners, ondernemers en andere partijen." aldus de gemeente Smallingerland.

Afsluiting voor auto's

Op deze zaterdag gaat het Raadhuisplein ook (definitief) op slot voor auto's. Automobilisten moeten vanaf nu hun voertuig parkeren op de Markte of in de parkeergarage. De donderdag- en zaterdagmarkt blijven wel op het Raadhuisplein, maar dan aan de noordzijde.

Het is de bedoeling dat het plein een andere functie krijgt en het publiek kan meedenken. Tijdens het zomers ideeënfestival werden al diverse leuke ideeën ingebracht door het publiek. Wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier opende het festival in de ochtend.

Tijdens het ideeënfestival waren er voor jong en oud allerlei leuke dingen om te zien en te doen om alvast een idee te krijgen van wat er allemaal kan op het Raadhuisplein. Zo was er een graffitiworkshop, konden kinderen lekker knutselen en konden bezoekers een plekje zoeken op de zomerse strandstoelen. Ook konden bezoekers in gesprek met de wethouder en met medewerkers van de gemeente Smallingerland over hun ideeën en reageren op inspiratiebeelden.

De gemeente Smallingerland had voor het festival het plein opgefleurd met grote palmbomen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha