Account
Logo
Zoeken
17.2 °C
Kangoeroewoning Oudega (S) lijkt geen probleem

Kangoeroewoning Oudega (S) lijkt geen probleem

wo 21 juni 2023, 10.05 regionaal

OUDEGA - Ondanks bezwaren van omwonenden lijkt de nieuwbouw van een kangoeroewoning aan de Skoallereed 4 in Oudega (S) niet op bezwaren van de gemeenteraad in Smallingerland te stuiten. Ook een tweede nieuwbouwwoning even verderop zou wat wethouder Robin Hartogh Heys betreft prima kunnen.

Een toename van de verkeersdrukte, zoals Peter Linotte namens de omwonenden zei te verwachten, ziet de wethouder niet. "Met twee gezinnen met elk twee auto’s verandert die drukte echt niet."

De wethouder erkende dat de smalle Skoallereed wel problemen oplevert als een vuilniswagen daar komt. De bewoners ervaren ook overlast van snel rijdende pakketbezorgers in het nauwe, doodlopende straatje. "We maken ons zorgen. Stapvoets gereden wordt er echt niet", aldus Linotte.

De bouw van een woning op de betreffende locatie ziet wethouder Hartogh Heys als een vervolmaking van de lintbebouwing aan de Skoallereed.

Initiatiefneemster Fokje Riemersma wil samen met haar man op het perceel bouwen, dat naast dat van hun zoon ligt. Insteek is dat ze voor de kleinkinderen kunnen zorgen en andersom op hogere leeftijd kunnen rekenen op zorg van hun kinderen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws