Account
Logo
Zoeken
13.5 °C
Foto: Henk Stoelwinder

Franz Müllner vestigt wereldrecord truck trekken in Gorredijk

zo 11 juni 2023, 15.40 uur

GORREDIJK - De sterkste man van Oostenrijk heeft zondagmiddag het wereldrecord truck trekken gevestigd in Gorredijk. Franz Müllner wist in minder dan 38 seconden maar liefst drie trucks van Jumbo over twintig meter voort te trekken.

Voor het wereldrecord waren vier trucks nodig. Eén daarvan stond op de handrem, met een touw aan het trekoog. De andere drie voertuigen zaten met touwen aan elkaar vast. Door te trekken aan het koord aan de stilstaande truck, kon de sterke man van Oostenrijk de drie andere trucks voorttrekken over twintig meter.

Een jarenlange training en een ijzeren wil vormen de basis voor zijn wereldwijd unieke en gedurfde projecten die nog nooit eerder zijn gedaan. Binnen korte tijd wist hij zijn eerste Guinness World Record neer te zetten. Inmiddels heeft Müllner 39 Guinness World Records.

De voormalige sterkste man van Nederland (2001) Wout Zijlstra heeft de beker aan Franz Müllner overhandigd. Het uiteindelijke doel van Müllner is zeven wereldrecords op zeven continenten vestigen onder toeziend oog van het Guinness Book of Records.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten