Account
Logo
Zoeken
13.5 °C
Arriva start treinverbinding Groningen - Parijs
© WâldNet |  Sacre Coeur, één van de bekendste gebouwen in Parijs

Arriva start treinverbinding Groningen - Parijs

do 8 juni 2023, 10.26 regionaal

GRONINGEN - Arriva heeft een aanvraag ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de internationale treinverbinding tussen Groningen en Parijs te rijden.

Met deze treindienst speelt het vervoersbedrijf in op de groeiende vraag naar duurzaam vervoer en de grote maatschappelijke wens voor meer internationale treinen.

Arriva wil vanaf juni 2026 een dagelijkse trein laten rijden tussen Groningen en Parijs. De trein vertrekt in de vroege ochtend (5.30 uur) vanuit Groningen en komt rond 10.40 uur aan op Gare du Nord in Parijs.

Leeuwarden krijgt geen stop. Onderweg stopt de trein wel op de stations Zwolle, Almere, Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Om 19.15 uur vertrekt de trein vanuit Parijs weer terug naar Groningen en komt daar rond 00.30 uur aan.

Tussendoor verbindt de trein Parijs overdag nog een keer extra met Amsterdam. Met deze treindienst biedt Arriva een extra rechtstreekse en duurzame verbinding tussen meerdere Europese steden.

In de toekomst wil Arriva meer aanvragen doen voor treinverkeer vanuit verschillende Nederlandse regio's naar bijvoorbeeld Belgische en Franse steden. Daarbij maakt Arriva gebruik van de internationale kennis die het bedrijf heeft in de 10 Europese landen waar zij actief is, en de ervaring die zij nu al heeft door de open toegang nachttreinen vanuit Maastricht en Groningen naar Schiphol.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws