Account
Logo
Zoeken
11.7 °C
Recordopbrengst 5e Lauwersmeer Fietstocht voor Bonifatiuskapel

Recordopbrengst 5e Lauwersmeer Fietstocht voor Bonifatiuskapel

zo 28 mei 2023, 16.39 uur

DOKKUM - Een recordaantal deelnemers heeft op zaterdag 20 mei jongstleden meegedaan aan de Lauwersmeer Fietstocht. De organisatie - in handen van Lionsclub Dokkum Bonifatius - heeft ruim 450 deelnemers van jong tot oud mogen verwelkomen voor de fietstocht van 65km of 100km.

Het grote aantal deelnemers, de sponsoren en het mooie weer zorgden voor een recordopbrengst van €6069,86. Dit bedrag gaat in z’n geheel naar de renovatie van het park rondom de Bonifatiuskapel. "Ook dit jaar hebben we met veel enthousiasme en inzet er weer een mooie tocht van kunnen maken", aldus Gaathze Kloosterman van Lionsclub Dokkum Bonifatius.

"Elk jaar weten meer fietsers onze tocht te vinden. Zij zorgen met de sponsoren niet alleen voor deze mooie opbrengst, maar ook voor de goede sfeer op de dag zelf. En ja, het mooie weer heeft daar ook aan bijgedragen.

Ook nu blijkt onze aanpak weer heel geslaagd en daar gaan we zeker mee door. De zesde editie van de tocht staat alweer gepland voor volgend jaar 11 mei, wederom op de zaterdag na Hemelvaart."

De Lauwersmeertocht is enkele jaren geleden door Lionsclub Dokkum Bonifatius bedacht om mensen in beweging te krijgen langs Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. Voor de toerrijders is er een afstand van 65km, voor de ambitieuze fietsers een ronde van 100km. De opstapplaatsen zijn in Dokkum en Zoutkamp. De Lauwersmeertocht is voor veel fietsliefhebbers een laatste training voor de Elfstedenfietstocht die in het hierop volgende Pinksterweekend plaatsvindt.

Voor meer informatie gaat u naar de website www.lauwersmeertocht.nl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole