Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.9 °C
Foto: Sieta Stel Fotografie | De verwachte ingebruikname van de nieuwbouw is begin 2025.

Feestelijke viering eerste paal nieuwbouw zwemcentrum De Welle

wo 26 april 2023 17.26 uur

DRACHTEN - Onder het toeziend oog van vele belangstellenden gaf wethouder Pieter van der Zwan woensdagmiddag het officiële startsein voor de bouw van het zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten.

"De werkzaamheden zijn al volop gaande, maar we willen dit bijzondere moment graag vieren met alle betrokkenen en toekomstige gebruikers", aldus wethouder Van der Zwan.

Direct na het besluit van de gemeenteraad en de ondertekening van de opdrachten aan Bouwgroep Dijkstra Draisma en Pranger-Rosier Installaties BV zijn begin februari de werkzaamheden gestart voor het bouwrijp maken van de grond. Inmiddels is de bouwput gegraven en zijn de eerste funderingspalen zichtbaar. Om de Sportlaan zoveel mogelijk te ontzien, is vanaf de Zuiderhogeweg een tijdelijke weg aangelegd voor het bouwverkeer.

Een duurzaam De Welle

Het nieuwe zwemcomplex is zeer duurzaam ontworpen met veel slimme techniek, circulaire materialen en installaties. Toch wordt nog onderzocht of met de huidige energiecrisis er aanvullende mogelijkheden zijn om de energiebehoefte verder omlaag te brengen. Dit wordt voor de zomer nog in de gemeenteraad behandeld.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....