Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Maximale werkstraf voor brandstichting bij flat in Drachten

Maximale werkstraf voor brandstichting bij flat in Drachten

wo 26 april 2023, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - Voor de brandstichting bij de gevel van een flat aan de Wielewalen in Drachten, medio mei vorig jaar, zijn twee mannen veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van drie dagen.

Gevangenisstraf gelijk aan voorarrest

De gevangenisstraf is gelijk aan de tijd die het duo, een 45-jarige Drachtster en een 40-jarige man zonder vaste verblijfplaats, in voorarrest hebben gezeten. De rechtbank legde ook nog een forse voorwaardelijke gevangenisstraf op van 357 dagen, met daaraan gekoppeld een hele reeks voorwaarden.

Geen drank en drugs

Beide verdachten komen onder toezicht van de verslavingszorg. De 45-jarige moet een reeds gestarte behandeling voortzetten, de andere verdachte moet zich ook laten behandelen. Beide mannen mogen gedurende de proeftijd van twee jaar geen drugs en alcohol gebruiken.

Vuur niet aangestoken

Tijdens de zitting van twee weken geleden verklaarden de mannen dat ze een vuilniszak en een oud bankstel op een brandbult hadden gegooid. Beide mannen hadden gedronken. Ze hadden het vuur volgens eigen zeggen niet aangestoken. De brandende bult lag praktisch tegen de gevel van de flat.

Hal vol met rook

Door de windrichting kwam de centrale hal van de flat vol met rook te staan. De hal was de enige uitweg voor de bewoners. Daardoor hadden de mannen volgens de officier van justitie "met hun dronken kop" een gevaarlijke situatie gecreëerd voor de overige flatbewoners. De twee woonden zelf ook in de flat maar zijn inmiddels verhuisd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!