Account
Logo
Zoeken
12 °C
Drugsrijder vlucht weiland in tijdens achtervolging
© WâldNet

Drugsrijder vlucht weiland in tijdens achtervolging

zo 2 april 2023, 7.10 regionaal

BROEKSTERWALD - Met een vliegende auto, gevolgd door een daverende klap, kwam er zaterdagavond in een weiland langs de Tienewei bij Broeksterwâld een einde aan een achtervolging. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van de gemeente Dantumadiel, rende nog uit het gecrashte voertuig, maar werd uiteindelijk toch aangehouden door de politie.

De achtervolging ontstond even na 22.00 uur toen de automobilist op de Foarwei in Wâlterswâld een stopteken negeerde. De auto van de man was de agenten opgevallen vanwege de snelheid waarmee hij door het dorp reed.

Via de Haadwei reed de bestuurder met hoge snelheid door Damwâld naar Broeksterwâld, om vervolgens weer plankgas terug naar Damwâld te rijden. Via de Willemstrjitte raasde de auto de Tienewei in, waar de bestuurder met de auto van de weg raakte en een weiland in werd gelanceerd.

De verdachte kwam met de schrik vrij, zijn auto raakte zwaar beschadigd. Uit een afgenomen speekseltest bleek de man onder invloed van drugs. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!