Account
Logo
Zoeken
13.3 °C
Leeuwarder mishandelt man in eigen woning: 1 week cel

Leeuwarder mishandelt man in eigen woning: 1 week cel

di 28 maart 2023, 17.50 regionaal

LEEUWARDEN - Een 31-jarige Leeuwarder mishandelde begin juni 2021 een inwoner van Drachten in diens eigen woning. De Leeuwarder werd door de politierechter bij verstek veroordeeld tot een celstraf van een week.

Tegengekomen op een feestje

Het slachtoffer was de Leeuwarder tegengekomen op een feestje. De man bood de Leeuwarder een slaapplek aan, zodat hij langer op het feestje kon blijven. Eenmaal in de woning sloeg de sfeer om, waarop de bewoner de verdachte verzocht om weg te gaan.

Niet naar de zitting gekomen

Vervolgens viel de Leeuwarder het slachtoffer aan. De man werd bij de keel gegrepen en hard op zijn hoofd geslagen. Nadat hij door de politie was aangehouden, deed de Leeuwarder er het zwijgen toe. De man was dinsdag ook niet naar de zitting gekomen om zijn verhaal te doen.

Slachtoffer voelde zich niet meer veilig

Het slachtoffer liep een hersenschudding op. De mishandeling heeft zoveel impact op hem gehad dat hij zich genoodzaakt zag om te verhuizen. Hij voelde zich niet meer veilig in zijn eigen woning.

Werkstraffen niet uitgevoerd

De verdachte is geen onbekende van de politie, hij heeft een strafblad van 15 pagina’s. Omdat hij in het verleden werkstraffen niet heeft uitgevoerd, zag de officier van justitie geen andere optie dan een celstraf van een week te eisen. De rechter nam de eis over. Het slachtoffer kreeg 500 euro smartengeld toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws