Account
Logo
Zoeken
14 °C
Harkema-Opeinde vereffent rekening met Ropta Boys Inbox
Foto: Klaas Elzinga

Harkema-Opeinde vereffent rekening met Ropta Boys Inbox

zo 26 maart 2023, 14.36 uur

EASTERNIJTSJERK - De goede reeks waar Harkema-Opeinde al een tijdje aan bezig is heeft in Easternijtsjerk een prima vervolg gekregen. Ropta Boys werd met 0-2 verslagen. Hiermee revancheerden de Harekieten zich voor de eerdere thuisnederlaag.

De basis voor de Harkemaster zege werd al in de eerste tien minuten gelegd. Twee prima doelpunten zorgden voor een aangename steun in de rug. Welbeschouwd kwamen de drie punten hierna nimmer onder zware druk te staan.

Het scorebord stond nog niet op twee minuten toen gelegenheidsgoalie Tsjidger Braaksma van Ropta Boys voor de eerste maal de gang naar het net kon maken. De ijverige Cris Alma anticipeerde prima op een voorzet van Chris Hoeksma en prikte van dichtbij raak. Harkema, met Paul van der Heide en Chris Hoeksma als aanjagers bleef druk zetten na de vlotte openingstreffer. Dit leverde niet veel later de 0-2 op. Het tweede doelpunt was wellicht hèt hoogtepunt van de partij. Alex van der Tuin controleerde de bal, speelde zich vrij en knalde het leder vanaf een metertje of 20 stijf in de kruising.

De gastheren leken zich na deze voor hun desastreuze start enigszins te herpakken, zonder heel gevaarlijk te worden. Aldoor bleek dat de omstandigheden een grote impact op het wedstrijdbeeld hadden. Dieptepasses op het natte veld waren te hard, hoge ballen namen door de wind de meest miraculeuze wendingen aan. Op slag van rust kwam Ropta Boys voor het eerst dicht bij de 1-2. Na een steekpass dook Rutger Torensma voor het Harkemaster doel op. Goalie André de Graaf was attent en redde met de voet.

Torensma was na een uurtje spelen opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Van dichtbij schoot hij gehaast over. Op dat moment had het al 0-3 moeten staan. In het eerste kwartier na de pauze hielp Harkema zeker drie uitgelezen mogelijkheden om zeep. Jorryt Hoeksma bleek een plaag voor de Ropta Boys-defensie.

De meeste dreiging in die fase kwam dan ook bij deze jongeling vandaan. In de afronding was Hoeksma niet gelukkig. Een kwestie van tijd, zo lijkt het. Vanaf het uur kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde. Ropta Boys probeerde het wel, maar leek eerder hinder dan profijt te hebben van de harde wind in de rug. De soeverein opererende Harkemaster defensie bleef redelijk eenvoudig overeind.

De grootste schrik kwam vlak voor tijd. De lat bracht toen redding op een kopbal van Erik de Vries. Op dat moment stond de thuisploeg al met een man minder op het veld. Teun Linthof kreeg rond de 80ste minuut de rode kaart na het vloeren van de doorgebroken Jordy Seepma. Volgens de letter-der-wet een terechte prent, al waren er daarvoor op sportpark De Fiver overtredingen geweest aan thuiszijde die eerder een veldverwijzing verdienden. Met name de "lichtvoetigen" in de Harkema-selectie kregen meer dan eens te maken met de botte bijl.

Niettemin weer een keurige zege van een grotendeels degelijk Harkema-Opeinde, waar het gros van de selectie momenteel in een prima vorm verkeert. De subtop is weer in zicht, in de derde periode is nog geen punt verspeeld, maar een prijs is er bij lange na nog niet. Daarvoor is meer nodig dan de 16 punten uit 6 duels die de laatste twee maanden op de teller staan. Een knappe score is het overigens wel.

Volgende week weer een belangrijke. Drogeham komt dan op visite op De Bosk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM

Bijzondere Reddingbootdag vanwege 200 jaar KNRM


regionaal nieuws

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten

Geslaagde jubileumavond bij rugbyclub Drachten
regionaal nieuws

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness
regionaal nieuws

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham

Drugdealster (30) opgepakt in Drogeham